Μικρή πτώση κατά 0,46% στο Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση κατά 0,46% στο Χρηματιστήριο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, εν μέσω ισχυρής πτώσης στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο παρατεταμένης ύφεσης λόγω της πανδημίας, αλλά και των ανησυχιών για δεύτερο κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ, της Lamda Development, της Motor Oil και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ πιέστηκαν μετοχές της Eurobank, της Coca-Cola HBC, της Πειραιώς και της Εθνικής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 588,12 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,46%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 592,74 μονάδες (+0,32%) και κατώτερη τιμή στις 584,87 μονάδες (-1,01%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,17 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 43.857.163 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε επίσης σε ποσοστό 1,08%.

Η εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς συνεχίζει να παραμένει αδύναμη και εύθραυστη, σχολιάζει ο Λουκάς Παπαϊωάννου της Fast Finance. Η αφαίρεση από τον δείκτη MSCI των τριών τραπεζικών μετοχών αλλά και της «Τιτάν» με εφαρμογή μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά και η μείωση της βαρύτητας του ελληνικού χρηματιστηρίου, μόνο ως αρνητικό στοιχείο μπορεί να εκληφθεί.

Το X.A. βρίσκεται τεχνικά σε κρίσιμη καμπή, όπως προσθέτει, καθώς η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών αλλά και των ελληνικών τραπεζών αυξάνει τις πιθανότητες για συνέχιση της πτωτικής κίνησης, ακόμα και αν προσπαθήσουν με ψευδοαντιδράσεις χαμηλού κόστους να πείσουν για το αντίθετο.

Η αρνητική σχέση ανοδικών – καθοδικών τίτλων και οι χαμηλοί όγκοι εγείρουν μεγαλύτερες ανησυχίες για την αγορά. Η επιβεβαιωμένη διάσπαση της ζώνης των 590-585 μονάδων του Γενικού Δείκτη θα αυξήσει και θα επιταχύνει τις πιέσεις, με αυξημένες πιθανότητες προσέγγισης των 544 μονάδων. «Συμπερασματικά, παρά τη διαδικασία επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, δεν αλλάζουμε τη μεσοπρόθεσμη αρνητική εκτίμησή μας.

Τα προβλήματα παραμένουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, αν η ρευστότητα δεν οδηγηθεί τάχιστα στις επιχειρήσεις, και τα πρωτόκολλα επανέναρξης είναι δύσκολα και κοστοβόρα», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT