Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αναμένεται καύσωνας-ρεκόρ 150 ετών

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αναμένεται καύσωνας-ρεκόρ 150 ετών

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά θερμές συνθήκες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το meteo.gr.

Οι θερμοκρασίες αυτές θα αποτελέσουν ρεκόρ για τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες.

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αναμένεται καύσωνας-ρεκόρ 150 ετών-1

Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις θα αλλάξει ο «χάρτης» των δεδομένων που υπάρχει για τους καύσωνες στη χώρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Μιχαλόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο, μέχρι σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες για τον Μάιο καταγράφονταν το τελευταίο δεκαήμερο «και δεν είχαν περάσει ποτέ τους 37 βαθμούς Κελσίου».

Οπως εξήγησε, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο ήταν οι 35,6 βαθμοί Κελσίου στις 11 Μαΐου του 2003.

«Εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις (σ.σ.: για 40-41 βαθμούς Κελσίου) πάμε για ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών», ανέφερε ο καθηγητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή