«Γιατί όχι ένα Νομπέλ στον κ. Σωτήρη Τσιόδρα;»

«Γιατί όχι ένα Νομπέλ στον κ. Σωτήρη Τσιόδρα;»

Κύριε διευθυντά

Ως αναγνώστρια της «Καθημερινής», που καθημερινά με συντροφεύει και απολαμβάνω, επιθυμώ και εγώ όπως και άλλοι αναγνώστες σας να συγχαρώ τον επιστήμονα, ιατρό, ευπατρίδη και κυρίως Ανθρωπο κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Ως Ελληνες είμαστε υπερήφανοι που καθημερινά τον ακούμε να μας λέει τα γεγονότα της επιδημίας του ιού με τη συγκρατημένη αισιοδοξία που τον διακρίνει. Ομολογουμένως είναι άξιος για το βραβείο Νομπέλ. Είναι μια ωραία ιδέα, μακάρι να το δούμε στην πράξη.

Λελα Χατζηλακου

«Γιατί όχι ένα Νομπέλ στον κ. Σωτήρη Τσιόδρα;»-1

Γητευτής του φωτός, αλχημιστής των χρωμάτων, αρχιμάστορας στην απεικόνιση ρεαλιστικών σκηνών και αφτιασίδωτων ηθογραφιών, καταθλιπτικός, πολύτεκνος, πικροδίαιτος, συνεπής και ευαίσθητος κατά κυριολεξία έως θανάτου. Ο Γιοχάνες Βερμέερ, ο οποίος μαζί με τον Ρέμπραντ θεωρούνται οι Διόσκουροι του Χρυσού Αιώνα της ολλανδικής ζωγραφικής, αναστήθηκε από την αφάνεια του χρόνου με καθυστέρηση κοντά δύο αιώνων διά χειρός Μαρσέλ Προυστ, υπερτοκίζοντας κατόπιν την αξία των έργων, στερεώνοντας στο έπακρο την αίγλη του. Επάνω η μαγευτική τοπιογραφία «Αποψη του Ντελφτ», γενέτειρας πόλης του Βερμέερ, πασίγνωστης για την ιστορία, τα μουσεία, την –να την πιεις στο ποτήρι– ομορφιά της, τα κεραμικά της, τις εκκλησίες, ιδιαίτερα φιλικής στους εξαρτημένους του ζύθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή