Προκλητική ανακοίνωση Αγκυρας: Να απαλλαγεί το ελληνικό κράτος από τη βαρβαρότητα

Προκλητική ανακοίνωση Αγκυρας: Να απαλλαγεί το ελληνικό κράτος από τη βαρβαρότητα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, εξαπολύει για το μεταναστευτικό η Άγκυρα, ενοχλημένη από τις κινήσεις ενίσχυσης των ελληνικών συνόρων. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «αντί της πολιτικής του διαλόγου, η Ελλάδα προτιμά την ένταση, την παραπλάνηση του κοινού με στόχο την εσωτερική πολιτική και λειτουργεί με τη λογική "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου"».

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην κατάσταση με τους μετανάστες στον Εβρο. «Είναι ντροπή να αποκαλούν βάρβαρη την Τουρκία όσοι στα σύνορα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου συμπεριφέρθηκαν ασυνείδητα σε αθώους ανθρώπους. Το ελληνικό κράτος πρέπει πρώτα από όλα να απαλλαγεί από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην βασανίζει και να μην κακομεταχειρίζεται», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι καλεί επίσης την Ελλάδα να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό. «Οσοι ισχυρίζονται πως είναι το λίκνο του πολιτισμού πρέπει να μάθουν να σέβονται και εκείνους που δεν έχουν τη δική τους γλώσσα και θρησκεία». 

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα αλλάζει την πραγματικότητα, παραβιάζει τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και καλεί τη χώρα μας να λογικευτεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή