Ανοίγουν ξανά από τις 2 Ιουνίου τα πάρκα στο Παρίσι

Ανοίγουν ξανά από τις 2 Ιουνίου τα πάρκα στο Παρίσι

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 2 Ιουνίου θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό τα πάρκα και οι δημόσιοι κήποι στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό.

Η Γαλλία θα περάσει από την επόμενη εβδομάδα στη Φάση 2 της χαλάρωσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ είπε ότι η περιοχή του Παρισιού/Ιλ ντε Φρανς δεν θεωρείται πλέον «κόκκινη» ζώνη για τον κορωνοϊό και ο βαθμός επικινδυνότητας έπεσε στο «πορτοκαλί». Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή της πρωτεύουσας δεν είναι «ελεύθερη κορωνοϊού», όπως το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας που έχει χαρακτηριστεί πλέον «πράσινο», όμως η υποβάθμιση του κινδύνου σημαίνει ότι είναι πλέον δυνατή η χαλάρωση των μέτρων, από την επόμενη εβδομάδα.

Ανοίγουν ξανά από τις 2 Ιουνίου τα πάρκα στο Παρίσι-1

Ο Φιλίπ ανακοίνωσε, επίσης, ότι τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας θα επαναλειτουργήσουν νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, το R, o ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού είναι κάτω από το 1 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή