Αρχή καλοκαιριού με βροχές και καταιγίδες

Αρχή καλοκαιριού με βροχές και καταιγίδες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές καταιγίδες «χτύπησαν» χθες –1η Ιουνίου– την Αττική, καθώς η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται στη χώρα μας. Η κακοκαιρία εκδηλώθηκε αρχικά στα βόρεια προάστια με έντονες βροχοπτώσεις σε Μαρούσι, Μενίδι, Καματερό, Φιλαδέλφεια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση και Ανω Λιόσια. Κατά τόπους σημειώθηκαν σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η λεωφόρος Κηφισίας στις 3 μ.μ. χθες είχε ντυθεί σε αρκετά σημεία «στα λευκά».

Η σφοδρή νεροποντή δημιούργησε και προβλήματα όχι μόνο στους δρόμους, όπου σε διάφορες περιοχές παρατηρήθηκαν μποτιλιαρίσματα οχημάτων, ενώ δεν έλειψαν και τα μικροατυχήματα είτε εξαιτίας της έντονης νεροποντής και της συνακόλουθης περιορισμένης ορατότητας είτε λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έως αργά το μεσημέρι είχε δεχθεί τέσσερις κλήσεις από τα βόρεια προάστια για απάντληση υδάτων, αλλά και απεγκλωβισμούς από ασανσέρ λόγω των διακοπών ρεύματος. (Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προειδοποιήσει για διακοπές ρεύματος χθες σε διάφορες περιοχές της Αττικής –Αθήνα, Χαλάνδρι, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Ιλιον, Ν. Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Γλυφάδα, Χολαργό– για συντήρηση του δικτύου.) Πέραν των προγραμματισμένων διακοπών, προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία, όμως, έπληξε και άλλες περιοχές της χώρας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται ότι καταγράφηκαν στη Λέρο, όπου οι βροχοπτώσεις οδήγησαν σε πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ υπερχείλισαν χείμαρροι και υπήρξαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σε τμήματα του νησιού υπήρξαν και κατολισθήσεις.

Στο μεταξύ, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστούν και σήμερα και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή