Διαδικτυακό φινάλε για τον πιο διάσημο Μεθανιώτη

Διαδικτυακό φινάλε για τον πιο διάσημο Μεθανιώτη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή η χούφτα ψυχοπαθών ατόμων είναι ο Παρασκευάς. Αύριο το τελευταίο επεισόδιο!» έγραψε την περασμένη Πέμπτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φάνης Λαμπρόπουλος, συνοδεύοντας τη φωτογραφία της δημιουργικής ομάδας μιας από τις πιο sui generis εκπομπές του ελληνικού Διαδικτύου. Με ορμητήριο τον ιστότοπο του Netwix, ο δημοφιλής κωμικός, μαζί με τον Νικόλα Ράπτη, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει έναν αληθινό καλτ μύθο: τον Παρασκευά Κουτσίκο, από τα Μέθανα. Γνωστός και ως ο «αρχοντας του σκότους», ο χαρακτήρας του Παρασκευά ενσαρκώνει την περιφρόνηση προς κάθε ταμπού και στερεότυπο πολιτικής ορθότητας.

Πραγματικά, υπάρχουν τόσο πολλοί λόγοι για να θιχτεί σχεδόν οποιοσδήποτε από τις «διαλέξεις» του Παρασκευά, ώστε ύστερα από λίγο καταλαβαίνεις πως όλο αυτό δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν, αλλά μάλλον να δοκιμάσει τα όρια το αντοχών και του ανοιχτού μυαλού σου. Η ιδέα απλή: ένας τύπος με αλλόκοτη, εξτραβαγκάντ εμφάνιση, ο Παρασκευάς, συνομιλεί κάθε βδομάδα με τον φίλο του τον Ραπ (Νικόλας Ράπτης) επί παντός επιστητού, προσφέροντας «τόνους σοφίας», κατευθείαν από τα Μέθανα, τα οποία έχουν καταλήξει θρυλικά τα τελευταία χρόνια που η δημοφιλία της εκπομπής εκτοξεύθηκε.

Οπως είπαμε βέβαια, ο «Παρασκευάς» θέλει αντοχές και… ανοχές. Βρωμόστομος σαν βαρκάρης αλλά και ετοιμόλογος, έχει τουλάχιστον συζητήσιμες ιδέες περί σεξισμού, ναρκωτικών, χυδαιότητας, παρανομίας, αιμομειξίας, κτηνοβασίας κ.ο.κ., τραβώντας στα άκρα κάποια κλισέ (της ελληνικής επαρχίας για παράδειγμα) και ισοπεδώνοντας μερικά άλλα, προς τέρψιν του κοινού. Εννοείται πως τα αστεία δεν είναι πάντα επιτυχημένα και το χιούμορ μπορεί να χαρακτηριστεί από χοντροκομμένο έως και αηδιαστικό, όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι και το υλικό του συγκεκριμένου μύθου.

Στην ουσία του, ο «Παρασκευάς» είναι μια σύγχρονη επιθεώρηση δίχως όρια, ένα οργιαστικό one man show του Φάνη Λαμπρόπουλου, ο οποίος πέτυχε να δημιουργήσει έναν καινούργιο καλτ σούπερ ήρωα. Οπως δε άφησε να εννοηθεί το τελευταίο επεισόδιο, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δούμε τον Παρασκευά και σε μεγαλύτερη οθόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή