Η ενίοτε αποδοτική  «φωνή βοώντος…»

Η ενίοτε αποδοτική  «φωνή βοώντος…»

Κύριε διευθυντά

Εχει επικρατήσει η άποψη (την οποία αποδέχεται προφανώς και ο κ. Χρ. Γιανναράς στην επιφυλλίδα του της 21ης Ιουνίου 2020 στην «Κ») ότι η «φωνή βοώντως εν τη ερήμω» του Ιωάννη του Βαπτιστή ήταν μια μάταιη κραυγή στην ερημιά. Στο Βαρβάκειο, ο καθηγητής μας των Θρησκευτικών Σπύρος Μίχας, άγιος άνθρωπος, μας δίδαξε μια τελείως διαφορετική εκδοχή.

Ο Αγιος Ιωάννης ζούσε στην έρημο αλλά ήταν πολύ δημοφιλής και πλήθος κόσμου συνέρρεε να τον ακούσει και να βαφτιστεί. Η τύχη του αποδεικνύει την απήχηση που είχε στους ομόθρησκούς του Εβραίους και την απέχθεια που προκαλούσε στην άρχουσα τάξη και τους κατακτητές Ρωμαίους. Η φωνή βοώντος έπιανε τόπο.

Το κύριο θέμα του κ. Γιανναρά ήταν τα «δίγλωσσα βρέφη» κι αν αυτό είναι επιθυμητό ή επιτρεπτό. Επειδή δεν έχω τη «μαστοροσύνη» στο θέμα (εύστοχη ελληνοποίηση από τον κ. Γιανναρά) θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουν γίνει σοβαρά πειράματα ψυχολογίας –  ανάπτυξης σε νήπια που αναγκαστικά «εκτίθενται» σε δύο γλώσσες, π.χ. ελληνικά και αγγλικά, σε σπίτι με μητέρα Αγγλίδα.

Σπυρος Παπαγεωργιου, Βούλα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή