Δυσκολεύθηκε ο Ολυμπιακός, κέρδος ο Χασάν

Δυσκολεύθηκε ο Ολυμπιακός, κέρδος ο Χασάν

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε το… CAS δεν μπορεί να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-1 τον ΟΦΗ στο «Καραϊσκάκη», έκαναν το 5 στα 5 στα πλέι οφ και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα, σφράγισαν την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματός τους, ανεξαρτήτως της απόφασης του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά ο Χασάν ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση δύο φορές διατηρώντας την ομάδα του σε νικηφόρα τροχιά σε αυτό το «μικρό» πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο 27΄, όταν έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία, με Φορτούνη, Γκασπάρ, Χασάν, ο Αιγύπτιος από κοντά δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ απάντησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Σακόρ, όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε αισθητά τις στροφές στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Στο 79΄ ο Βαλμπουενά από το σημείο του πέναλτι (ο Βίκτορ ανέτρεψε τον Ελαμπντελαουί) έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 81΄ο Ελ Αραμπί αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου. Ο Χασάν όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και στο 82΄, έπειτα από σέντρα του Ελαμπντελαουί, με κεφαλιά έγραψε το 2-1, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκασπάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (46΄ Ελαμπντελαουί), Καφού (57΄ Ελ Αραμπί), Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μασούρας (46΄ Βαλμπουενά), Φορτούνης (84΄ Μπουχαλάκης), Χασάν (83΄ Λοβέρα).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Βαφέας (90΄ Νοικοκυράκης), Κουτρουμπής, Κοροβέσης (61΄ Μεγιάδο), Σακχόρ (72΄ Μπράουν), Ζοάο Βίκτορ, Στάικος (61΄ Νέιρα), Δεληγιαννίδης, Ναμπί, Μάνος (61΄ Φιγκεϊρέδο).

Πρώτη νίκη για ΠΑΟ

Πιο ενδιαφέρον είχε αν θα σκοράρει ο Καμπετσής παρά το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Αρης. Οι «πράσινοι» το κέρδισαν 2-0 και πήραν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ, χωρίς τελικά να σκοράρει ο 21χρονος επιθετικός, καθώς το γκολ του στο 58΄ δεν μέτρησε λόγω VAR (ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Μακέντα), όπως δεν είχε μετρήσει το Σάββατο και εκείνο που έτυχε στο Ηράκλειο, πάλι λόγω VAR. Είχε χάσει μεγάλες ευκαιρίες στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, είχε και ένα εξ επαφής δοκάρι στο 49΄, οπότε πιο πολλή κουβέντα έγινε για το αν θα σπάσει η κακοδαιμονία του Καμπετσή παρά για το πώς θα κυλήσει ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με ενδεκάδες ανάγκης και για τους δύο. Ο Αρης είχε μόλις 14 παίκτες και έχασε με τραυματισμό τον Ντουάρτε, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε στην 20άδα 9 μικρούς από την Ακαδημία του και μόλις 5 ξένους. Οι πολλές απουσίες και οι συνθήκες καύσωνα ήταν απαγορευτικές για θεαματικό ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια το παιχνίδι κρίθηκε από ένα υπέροχο σουτ του Κουρμπέλη στο 41΄ και μια κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 88΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (82΄ Ζαγαρίτης), Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46΄ Ανουάρ), Μακέντα (76΄ Αθανασακόπουλος), Καμπετσής (82΄ Περέα), Χατζηγιοβάνης (65΄ Αλεξανδρόπουλος).

ΑΡΗΣ: Εμαν, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Γκάμα, Ντουάρτε (45΄+6΄ Διαμαντόπουλος), Μαντσίνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή