ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ με 53.069 νέα κρούσματα και 649 θανάτους σε 24 ώρες

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ με 53.069 νέα κρούσματα και 649 θανάτους σε 24 ώρες

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 53.069 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 649 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Πρόκειται για ένα νέο θλιβερό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Η Φλόριντα κατέρριψε μια ακόμη φορά το ρεκόρ της των νέων κρουσμάτων, καταγράφοντας άλλα 10.000 κρούσματα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, σε σύνολο 169.106 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην νοτιοανατολική πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης ΝτεΣάντις, ο οποίος καθυστέρησε να επιβάλει την κατ΄οίκον καραντίνα στην πολιτεία του όταν η επιδημία εξαπλωνόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο, απέδωσε τους αριθμούς αυτούς σε μια «αυστηρή» εκστρατεία διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ.

Με τα νέα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ ξεπερνά τα 2,7 εκατομμύρια ενώ, συνολικά,  128.677 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή