Στη δημοσιότητα η λίστα των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια για τον κορωνοϊό

Στη δημοσιότητα η λίστα των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια για τον κορωνοϊό

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανακοινώνοντας πως ο κατάλογος θα δοθεί στη δημοσιότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές».

«Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά».

«Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές. Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν» συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο υπουργείο Οικονομικών».

«Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος των μέσων και των ποσών δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα» κατέληξε.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη λίστα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή