Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καμπάνιας για τον κορωνοϊό

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καμπάνιας για τον κορωνοϊό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λίστα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό, αλλά και τα ακριβή ποσά που έλαβε το καθένα, έδωσε η κυβέρνηση χθες στη δημοσιότητα, με καθυστέρηση αρκετών ημερών (ο πλήρης κατάλογος στο kathimerini.gr). Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει αποτελέσει πεδίο μακράς πολιτικής αντιπαράθεσης και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν εδώ και εβδομάδες κριτική προς το Μαξίμου για τη μη δημοσίευση των στοιχείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας επί της ουσίας στις παραπάνω κατηγορίες, σημείωσε πως η κυβέρνηση είχε ενημερώσει από τις 10 Απριλίου ότι θα δοθεί η πλήρης λίστα. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, για να συμβεί αυτό θα έπρεπε πρώτα να πραγματοποιηθεί ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν, από κάθε μέσο, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων, πριν σταλεί ο κατάλογος για τις πληρωμές στο υπ. Οικονομικών.

Σε ιδιαίτερα οξείς τόνους κινήθηκε η απάντηση της Κουμουνδούρου, στρέφοντας τα πυρά της προσωπικά προς τον πρωθυπουργό και κάνοντας λόγο για «οικονομικό στραγγαλισμό όσων ασκούν κριτική» στην κυβέρνηση. «Μοναδικό κριτήριο ήταν το πώς θα πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα τα μέσα που λιβανίζουν τη Ν.Δ. και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει τις αρχικές εντολές καταχώρισης διαφημίσεων, τις αρχικές τιμολογήσεις και τους τιμοκαταλόγους του κάθε μέσου, για να αποδείξει, όπως ανέφερε, ότι δεν υπήρξαν «μαγείρεμα της λίστας, υπεροκοστολογήσεις και αθέμιτες πρακτικές σε βάρος πολλών μέσων».

Αποσιώπηση των παραπάνω θα συνιστά απόπειρα κάλυψης τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών, πρόσθεσε μάλιστα.

Δριμεία ήταν και η κριτική του Κινήματος Αλλαγής. «Είναι ολοφάνερο το γιατί έκρυβε τη λίστα η κυβέρνηση», επισήμαναν στη Χαρ. Τρικούπη, μιλώντας για «αδιαφάνεια, μη αντικειμενικά κριτήρια και επιδότηση ανύπαρκτων μέσων», αλλά και για εξασφάλιση «επικοινωνιακής καταιγίδας» με τα χρήματα του λαού.

Για καθυστέρηση μηνών έκανε λόγο και το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας την τροπολογία που είχε φέρει πρόσφατα στη Βουλή, ζητώντας δωρεάν μετάδοση των μηνυμάτων για τη δημόσια υγεία, άμεση δημοσιοποίηση στοιχείων της κρατικής διαφήμισης και αναδρομικό έλεγχο δεκαετίας στο εν λόγω πεδίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή