Χωρίς περιθώρια νέου λάθους

Χωρίς περιθώρια νέου λάθους

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παιχνίδι με παιχνίδι θα παίζει ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές κάθε χαρτί που θα του δίνει την ευκαιρία να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της 2ης θέσης, που είναι, άλλωστε, η μόνη εκκρεμότητα στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Με αυτή τη λογική, η αποψινή αναμέτρησή του με τον Παναθηναϊκό στην άδεια Τούμπα αποκτά γι’ αυτόν χαρακτήρα «τελικού» και είναι αναμφίβολα το πιο ενδιαφέρον ματς της αποψινής, εμβόλιμης 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Οι δύο υπολειπόμενες αγωνιστικές των πλέι άουτ δεν θα διεξαχθούν μεσοβδόμαδα, αλλά το ερχόμενο και το επόμενο Σάββατο, για να κλείσουν και εκεί τα δύο ανοικτά «κουτάκια» σχετικά με το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί άμεσα και ποια θα δώσει αγώνες μπαράζ για την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ.

Στο ντέρμπι της Τούμπας, το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, μιας και ο Παναθηναϊκός έχει «κλειδώσει» την 4η θέση, χωρίς να έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό λόγω της τιμωρίας του. Για το αποτέλεσμα «καίγεται» μόνο ο ΠΑΟΚ. Εκεί που την περασμένη εβδομάδα ήταν δύο βαθμούς μπροστά, οι γηπεδούχοι είναι πλέον στο -2 από την ΑΕΚ και για να συνεχίσουν να την κυνηγούν με βάσιμες ελπίδες για τη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι υποχρεωμένοι να νικήσουν απόψε μια ομάδα που είναι μεν αποψιλωμένη λόγω των μεγάλων απουσιών της και δεν έχει ορατό βαθμολογικό κίνητρο, αλλά είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια της, με χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες 6 αγωνιστικές των πλέι οφ έχει ηττηθεί μόνο από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Ο Φερέιρα υπολογίζει έπειτα από καιρό και τον Βιερίνια, όχι όμως τους ανέτοιμους Πέλκα, Κρέσπο, Ζαμπά, τους τραυματίες Ντόουγκλας, Μίσιτς και τον τιμωρημένο Εσίτι. Οι απουσίες του Παναθηναϊκού είναι πολύ περισσότερες, καθώς στις ουκ ολίγες… μόνιμες προστέθηκαν κι αυτές του τιμωρημένου Κουρμπέλη και του τραυματία Αγιούμπ. Για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε σε αποστολή ο Κόναν. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν επισήμως την απόκτηση του Φραν Βέλεθ με τριετές συμβόλαιο, με τον Ισπανό να «αποχαιρετάει» τον Αρη με προσφυγή για να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του, καθώς ήταν μεγάλο διάστημα απλήρωτος.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης υποδέχονται απόψε τον Ολυμπιακό βυθισμένοι ξανά σε μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα λόγω της απουσίας πολλών βασικών παικτών τους, σε σημείο να δηλώσει ο Ενιγκ: «Ελπίζω να έχουμε μια κανονική ενδεκάδα». Αρκετές απουσίες θα έχουν και οι «ερυθρόλευκοι», μιας και ο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκουράσει τους Σα, Τσιμίκα, Μπα, Γκιγιέρμε και Ελ Αραμπί. Νωρίς το πρωί, η Λάρισα ανακοίνωσε την παραχώρηση στον Ολυμπιακό του 31χρονου διεθνούς Ισλανδού τερματοφύλακα Ογκμουντουρ Κρίστινσον έναντι 400.000 ευρώ και με δικαίωμα επιλογής δύο παικτών, δανεικών ή ελεύθερων. 

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ με στόχο να νικήσει για να διατηρήσει ή και να αυξήσει το προβάδισμα των δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Ο Καρέρα διέψευσε κατηγορηματικά ρωσικά σενάρια περί επιστροφής του στη Σπαρτάκ Μόσχας και, παρότι θα κάνει κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, θα χρησιμοποιήσει αρκετούς βασικούς για να περιορίσει την πιθανότητα να βρεθεί προ δυσάρεστης… εκπλήξεως, κι ας μην έχει ο ΟΦΗ βαθμολογικό κίνητρο. Οι Κρητικοί θα παίξουν χωρίς τους Νέιρα, Μαρινάκη και Κουτρουμπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή