Στη Ριζούπολη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Στη Ριζούπολη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ριζούπολη θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό στις 26 Ιουλίου (9 μ.μ.). Κατά τη χθεσινή ΕΕ της ΕΠΟ, η εισήγηση του συγκεκριμένου γηπέδου πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς δώδεκα μέλη ψήφισαν υπέρ, ενώ υπήρχαν 4 «παρών» από τους προέδρους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ, Γραμμένο και Μπουτσικάρη αντιστοίχως, όπως και από τους Γκαγκάτση και Ασλανίδη. «Οχι» ψήφισε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης, αντιπροτείνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης» και το Παγκρήτιο, για τα οποία δεν το συζήτησε καθόλου η Επιτροπή (διότι το πρώτο είναι η έδρα των Πειραιωτών και το δεύτερο δεν μπορεί να φιλοξενήσει ματς), αλλά και το «Κλ. Βικελίδης». Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, πρότεινε το ΟΑΚΑ και το γήπεδο της Ριζούπολης.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης έφερε την άμεση αντίδραση του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε λόγο για δόλια επιλογή. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο, καθώς ανήκει σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 και έχει να χρησιμοποιηθεί από τον Μάρτιο, ενώ παράλληλα βρίσκεται πολύ κοντά στη Ν. Φιλαδέλφεια, κάτι που ελλοχεύει τον κίνδυνο να πλησιάσουν οπαδοί της ΑΕΚ. Οπως τονιζόταν χθες, ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ. Πρώτον γιατί το γήπεδο επελέγη χωρίς να έχει γίνει καν έλεγχος στον αγωνιστικό χώρο (κάτι που παραδέχτηκαν και από την Επιτροπή Κυπέλλου και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας) και υπάρχει κίνδυνος για τους παίκτες και δεύτερον διότι ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων, Παναγιώτης Δημητρίου, δήλωσε ψευδώς ότι η Ριζούπολη έχει άδεια UEFA. Πάντως, πλέον, ο μοναδικός λόγος για να αλλάξει η έδρα του τελικού είναι να φέρει αντίρρηση για τη διεξαγωγή του εκεί η Αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή