Στον Γαστρονόμο, σήμερα με την «Κ»: Το καλοκαίρι μας στην Κρήτη

Στον Γαστρονόμο, σήμερα με την «Κ»: Το καλοκαίρι μας στην Κρήτη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί σήμερα, 12/07, με την Καθημερινή επιχειρούμε τον γύρο του νησιού μέσα από 30 συνταγές-βίωμα. Για το αφιέρωμα αυτό συνεργαστήκαμε με 14 ντόπιους σεφ, εστιάτορες και οικιακούς μάγειρες και μαγείρισσες που γνωρίζουν καλά την κουζίνα του τόπου τους. Μας συστήνουν το μεγαλείο μιας κουζίνας εποχικής, παραδοσιακά σύγχρονης, ανθεκτικής στον χρόνο, απαράμιλλα λιτής και επίκαιρης όσο καμία.

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε όλο το κρητικό καλοκαίρι: Φασολάκια δροσερά με ντομάτα, κολοκυθομπούρεκα, χοχλιούς, ντολμάδες με αμπελόφυλλα, χόρτα τσιγαριαστά, γεμιστά στην κατσαρόλα, ροφό με μπάμιες, μυζηθρόπιτες και ντάκο αλλά και κολοκυθοανθούς γεμιστούς με μυρωδικά και χόντρο. «Αν ήταν να διάλεγα μια εικόνα για να συνοψίσω τη γεύση του κρητικού καλοκαιριού, θα διάλεγα εκείνη της μάνας την ώρα που επιστρέφει από τον κήπο με το καλάθι γεμάτο ανθούς κολοκυθιάς, όλους ταιριασμένους με τάξη, σαν μια τεράστια ανθοδέσμη που μυρίζει φρεσκάδα» γράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης σε ένα πυκνό κείμενο-ωδή στην καλοκαιρινή κουζίνα της πατρίδας του.

Στον Γαστρονόμο, σήμερα με την «Κ»: Το καλοκαίρι μας στην Κρήτη-1

Γαστρονόμος. Αυτή την Κυριακή 12/07 με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή