Ενδιαφέρον από επτά σχήματα για έργο ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θράκης

Ενδιαφέρον από επτά σχήματα για έργο ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θράκης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) με αντικείμενο τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών – ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Πρόκειται για τις εταιρείες Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Αβαξ, την κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ, την Intrakat, την «Αρχιρόδον» και τη Θεμέλη. Τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που ολοκληρώθηκε σήμερα, θα διαδεχθεί η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, κατά τον οποίο θα προσδιοριστούν οι ακριβείς προδιαγραφές του έργου. Τελικός σταθμός είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, που αναμένεται να λάβει χώρα το 2021.

Το έργο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που είναι προϋπολογισμού της τάξεως των 107 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή τεσσάρων κτιρίων φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών στην Αλεξανδρούπολη, τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, ξενώνα φιλοξενίας, πανεπιστημιακών κατοικιών, κεντρικής βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου – πολυλειτουργικής εγκατάστασης εκδηλώσεων στην Κομοτηνή, όπως και ερευνητικού κέντρου αριστείας στην Ξάνθη.

Το ΣΔΙΤ έχει διάρκεια παραχώρησης 30 ετών και κατασκευαστική περίοδο δύο χρόνων. Οπως έχει ανακοινώσει η πρυτανεία του ΔΠΘ, η διαμόρφωση και η λειτουργία των νέων κτιριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κτιριακά έργα που δημοπρατούνται ως ΣΔΙΤ προσελκύουν σημαντικό ενδιαφέρον. Πριν από μερικές εβδομάδες, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει πέντε κατασκευαστικές εταιρείες για το έργο της κατασκευής του κτιρίου εξατομικευμένης ιατρικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), που είναι ύψους 71,8 εκατ. ευρώ. Το «παρών» στη διαδικασία είχαν δώσει τα σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, «Ακτωρ Παραχωρήσεις», «Αβαξ», Intrakat και ΕΡΕΤΒΟ. Tο προς ανέγερση κτίριο, που θα κατασκευαστεί σε έκταση γειτονική με αυτή όπου βρίσκεται σήμερα το ΙΙΒΕΑΑ, θα έχει ενδεικτικό εμβαδόν 20.000 τετραγωνικών μέτρων, με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει για διάστημα 24 ετών τη συντήρηση και τη λειτουργία του. Η κατασκευαστική περίοδος του έργου τοποθετείται σε διάστημα τριών ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT