Εξώδικη δήλωση για δημοσίευμα του kathimerini.gr – Η απάντηση

Εξώδικη δήλωση για δημοσίευμα του kathimerini.gr – Η απάντηση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή το δημοσίευμα του kathimerini.gr, Ο σκοπός «αγιάζει τα μέσα» στον Πειραιά, ο π. Βασίλειος Τσιμουρής απέστειλε εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα ανάρτηση.

Ακολουθεί η απάντηση του συντάκτη:

Οι υπεύθυνοι της εκκλησίας έπρεπε πριν κατασκευάσουν το στέγαστρο, να έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Πειραιά. Γι αυτό άλλωστε οι υπεύθυνοι της εκκλησίας υπέβαλλαν και τρεις φορές αίτηση στο Συμβούλιο, το οποίο τις πρώτες δύο φορές ανέβαλλε τη λήψη απόφασης επειδή δεν είχε επαρκή στοιχεία και την τρίτη επειδή ήδη είχε γίνει στο μεταξύ καταγγελία για την ανέγερση αυθαίρετης κατασκευής.

Στις 30 Ιουνίου, η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης του δήμου Πειραιά πραγματοποίησε αυτοψία στην εκκλησία και μια ημέρα αργότερα ενημέρωσε τους πολίτες που υπέβαλλαν την καταγγελία ότι όντως η κατασκευή είναι αυθαίρετη και για το λόγο αυτό θα επιβληθούν πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης.

Εν κατακλείδι, το ρεπορτάζ όχι μόνο δεν περιείχε «πλήθος ψευδών πληροφοριών», αλλά ήταν επιβεβαιωμένο με όσους περισσότερους τρόπους θα μπορούσε (νομοθεσία, δημόσια έγγραφα, άποψη δήμου Πειραιά). Αυτό αποδεικνύεται και από την πολεοδομία που το ανακήρυξε αυθαίρετο. Η αίσθηση, πάντως, που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τις κινήσεις του ναού (κατασκευή στεγάστρου χωρίς την απαραίτητη έγκριση), αλλά και από το ύφος της επιστολής του υπευθύνου του είναι ότι έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο ως «πίσω αυλή του», πάντα με την ανοχή του δήμου Πειραιά. Καλό θα ήταν τόσο ο δήμος να προφυλάξει τα συμφέροντα των δημοτών και να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες μιας τόσο πυκνοδομημένης περιοχής σε ελεύθερους, δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους.

Γιώργος Λιάλιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή