Ηλ. Μόσιαλος για εμβόλιο Οξφόρδης: Αποδείχθηκε ασφαλές για τους ανθρώπους

Ηλ. Μόσιαλος για εμβόλιο Οξφόρδης: Αποδείχθηκε ασφαλές για τους ανθρώπους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος κάνει λόγο για τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης I/II του εμβολίου της Οξφόρδης και της κλινικής φάσης ΙΙ του εμβολίου της CanSino.

«Και τα δυο εμβόλια αποδείχθηκαν σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις ασφαλή προς χρήση σε ανθρώπους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος. 

Επιπλέον, εξηγεί ότι:  «Για το εμβόλιο της Οξφόρδης αναφέρεται πως οι αναλυσεις σε 35 από τους εμβολιασθέντες έδειξαν πως παρήγαγαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του ιού κατά τουλάχιστον 91% την ημέρα 28 (ανάλογα τον τύπο της ανάλυσης), ενώ από αυτούς που έλαβαν και δεύτερη δόση, όλοι είχαν αντισώματα την ημέρα 56. Στην περίπτωση του εμβολίου της CanSino, ανιχνεύτηκαν εξουδετερωτικά αντισώματα την ημέρα 28, κατά τουλάχιστον 92% ανεξαρτητως δοσολογίας, και οι ερευνητές προτείνουν δεύτερη δόση εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους».

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει πως «οι δυο μελέτες έδειξαν πως τα εμβόλια ειναι ασφαλή και αποτελεσματικά και προάγουν την επίκτητη ανοσία έναντι του νέου κορωνοιού», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα είναι τα καθοριστικά για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια αυτών των εμβολίων».

Διαβάστε επίσης 

Βρετανία: Η AstraZeneca κλίνει προς τη στρατηγική των δύο δόσεων του εμβολίου

Εισπνεόμενη πρωτεΐνη ενισχύει την άμυνα ασθενών στον κορωνοϊό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT