Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για την τουρκική Navtex

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για την τουρκική Navtex

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είχα προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τη νέα παράνομη ενέργεια της Τουρκίας που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα Κύπρου και Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε δε ότι «συζητήσαμε για από κοινού δράσεις αλλά και για την αυριανή μου συνάντηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη ο κ. Αναστασιάδης μεταβαίνει στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Είχε προηγηθεί πρόσκληση του κ. Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα, με αντι-Navtex απαντούν Ελλάδα και Κύπρος

Νωρίτερα, ανακοίνωση σχετικά με τη Navtex στο Καστελλόριζο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στο ελληνικό ΥΠΕΞ, το οποίο προέβη σε διάβημα την Τρίτη.

Η Άγκυρα χαρακτήρισε εκ νέου μαξιμαλιστικές τις θέσεις της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή για την οποία εκδόθηκε η Navtex βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ανακοινώθηκε πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με την ΄Άγκελα Μέρκελ είχε και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ, με την έκδοση αντι-Navtex απάντησαν Ελλάδα και Κύπρος στη Νavtex που εκδόθηκε από πλευράς Τουρκίας και αφορά έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Κινήσεις επικίνδυνης κλιμάκωσης από Αγκυρα

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή