Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας καθώς με τη δύση του ηλίου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα και μόνο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι σε δασική έκταση

Η φωτιά συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις. 

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, αναμένεται να αφιχθούν από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή. 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)-1

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Οι κάτοικοι των Αθικίων έχουν μεταφερθεί στο χωριό Σολομός ενώ εντός του χωριού βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές και Πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και εθελοντές, που επιχειρούν να κρατήσουν τις φλόγες μακρυά από τα σπίτια.  

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ολοσχερώς κάηκε ένα σπίτι στον οικισμό Αλαμάνο ενώ κοντά στα  Λουτρά Ωραίας Ελένης ένα α όχημα της πυροσβεστικής τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Επίσης,  καθώς στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς φορά, η πυρκαγιά φαίνεται να κατευθύνεται προς τον Αγιο Ιωάννη Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)-4

Νωρίτερα, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν καταγράφηκαν ζημιές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, το μεσημέρι έγινε προληπτική εκκένωση άλλων δύο οικισμών – Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι – και μιας κατασκήνωσης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη (βίντεο – φωτογραφίες)-5

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει και στις 9 Ιουλίου. 

Με πληροφορίες από korinthostv.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή