Η απάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με αφορμή το άρθρο του Ν. Ρότσιλντ στην «Κ»

Η απάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με αφορμή το άρθρο του Ν. Ρότσιλντ στην «Κ»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανάρτηση στο Twitter με αφορμή το άρθρο του Ναθάνιελ Ρότσιλντ στην «Καθημερινή της Κυριακής» για την επένδυση στον Ερημίτη της Κέρκυρας προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης καλωσορίζει μεν τον διάλογο που γίνεται, ωστόσο χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την άποψη ότι πρόκειται για μια επένδυση μαζικού τουρισμού.

«Είναι καλό που γίνεται διάλογος. Η ιδέα ότι η επένδυση είναι μαζικού τουρισμού, με 90 δωμάτια και με βίλες και με την χαμηλότερη δόμηση σε όλη την Κέρκυρα δηλ 7%  είναι απόλυτα λανθασμένη», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι στο άρθρο του στην «Κ», ο Ν. Ρότσιλντ, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων γράφοντας: «Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, τον οποίο γνώρισα πέρυσι σε ένα γεύμα στη Νέα Υόρκη, έχει τη σεβαστή εντολή να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις σε μια σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. Εκ πρώτης όψεως, μια ανάπτυξη μαζικού τουρισμού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ στη βορειοανατολική Κέρκυρα καλύπτει αυτά τα ζητούμενα.

Ωστόσο, η επένδυση στον Ερημίτη δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Η περιφερειακή υποδομή δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τον μαζικό τουρισμό στη βορειοανατολική Κέρκυρα, ενώ ο Ερημίτης απέχει πολύ από το μικρό αεροδρόμιο του νησιού. Ακόμη και ο κύριος δρόμος προς τα βόρεια είναι μονόδρομος σε κάποια σημεία. Οι επενδυτές έχουν υποσχεθεί ότι το ξενοδοχείο θα παραμείνει ανοιχτό όλο τον χρόνο. Κανένας αξιόπιστος διαχειριστής ξενοδοχείων δεν θα συμφωνήσει σε αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο Ν. Ρότσιλντ είχε αφήσει αιχμές και κατά του πρωθυπουργού, με αναρτήσεις του στο Twitter, για το Kassiopi Project

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή