Μπάσκετ: Στενεύουν οι επιλογές για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Στενεύουν οι επιλογές για τον Παναθηναϊκό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγκαστική στροφή σε επιλογές ελεύθερων Αμερικανών παικτών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα των θυγατρικών ομάδων του ΝΒΑ (G-League) κάνει ο Παναθηναϊκός, ύστερα από την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων για την απόκτηση του Αργεντίνου Νίκολας Λαπροβίτολα και την ενίσχυση στη θέση του βασικού πλέι μέικερ. Οι επιλογές των «πρασίνων» από την ευρωπαϊκή αγορά και τους Αμερικανούς παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι εξαιρετικά περιορισμένες για τη συγκεκριμένη θέση της πεντάδας, γιατί οι περισσότερες ομάδες έχουν εξασφαλίσει παίκτες με την υπογραφή συμβολαίων. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός με τα νέα οικονομικά δεδομένα δεν δύναται να διαθέσει μεγαλύτερο ποσό των 500.000 δολαρίων για τη θέση του πλέι μέικερ και ενώ έχει αποκτήσει τον Κουβανό Σαντ-Ρος και τον Λευτέρη Μποχωρίδη για συμπληρωματικούς ρόλους. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Βόβορας, επανεξετάζει τη λίστα των υποψηφίων και έχουν ξεχωρίσει ο Τζος Γκρέι (27 χρ., 1,83 μ.) και ο Πιερ Τζάκσον (29 χρ., 1,80 μ.), αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός του είναι η απειρία του πρώτου από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά τον ανταγωνισμό της Ευρωλίγκας, ενώ ο δεύτερος που έχει παίξει για ένα χρόνο σε Μακάμπι και Φενέρμπαχτσε έχει χαμηλό ύψος.

• O Πανιώνιος είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή και θεωρητικά θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League. O Αρης με την απαγόρευση μεταγραφών από τις οκτώ προσφυγές ξένων, πρώην παικτών της ομάδας, προχώρησε σε συμφωνία με τον Κούιντον Ντε Κοζί που αγωνίστηκε πέρυσι στο Λαύριο. Φυσικά, καμία μεταγραφή του Αρη δεν μπορεί να επισημοποιηθεί εάν δεν υπάρξει οικονομικός διακανονισμός των προαναφερόμενων οφειλών, καθώς υπάρχει και η πρόσφατη, αυστηρή προειδοποίηση της FIBA να μην εκδώσει κανένα δελτίο παίκτη σε ομάδα, ακόμη και αν την προηγούμενη περίοδο αγωνιζόταν στην Ελλάδα. Παράλληλα, σε καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών βρίσκεται και ο Ηρακλής για χρέος από την περυσινή περίοδο.

• Την πρώτη θέση στη δυτική περιφέρεια του ΝΒΑ, ύστερα από δέκα χρόνια και την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματός τους, εξασφάλισαν οι Λος Αντζελες Λέικερς με τη νίκη (116-108) κόντρα στους Γιούτα. Ο Αντονι Ντέιβις σκόραρε 42 πόντους για τους «λιμνανθρώπους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή