Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Η πιο μεγάλη πρόκληση

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Η πιο μεγάλη πρόκληση

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με την ιστορία του έχει απόψε ο Ολυμπιακός (22:00). Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μπροστά σε μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση, κυνηγώντας απέναντι στη Γουλβς την υπέρβαση που αυτή τη φορά θα τους ανοίξει τον δρόμο για το φάιναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο πριν από 4,5 περίπου μήνες (12/3), κάνει την αποστολή του Ολυμπιακού αρκετά δύσκολη, όμως οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έχουν αποδείξει φέτος στην Ευρώπη ότι αυτές οι καταστάσεις τους… πάνε. Αλλωστε, με την πλάτη στον τοίχο είχαν βρεθεί και στη φάση των «32» όταν είχαν ηττηθεί στο Καραϊσκάκη από την Αρσεναλ, όμως πήραν επική πρόκριση νικώντας μέσα στο «Εμιρέιτς».

Για ένα ιστορικό ραντεβού έκανε λόγο και ο Πέδρο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα. «Η ομάδα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένη. Eνα πολύ μεγάλο ματς μας περιμένει. Για την ιστορία μας, για τους παίκτες, για όλους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Αλέν τόνισε ότι είναι έτοιμος και απόλυτα συγκεντρωμένος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Οσον αφορά την 11άδα, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έχει στη διάθεσή του τον Σα, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, ενώ εκτός πλάνων είναι και ο Σεμέδο που είχε αποβληθεί στο πρώτο παιχνίδι. Eτσι, ο Αλέν θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Σισέ και Μπα θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα θα βρίσκονται ο Ελαμπντελαουί και ο Τσιμίκας. Στα χαφ θα είναι οι Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά, στα αριστερά ο Βαλμπουενά, ο οποίος θα αναλάβει και την οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ελ Αραμπί. Το μοναδικό δίλημμα είναι για τη θέση του δεξιού ακραίου επιθετικού, με τους Γιώργο Μασούρα και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς να τη διεκδικούν.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, χαρακτήρισε σκληρό αντίπαλο τον Ολυμπιακό, προσθέτοντας ότι είναι μια ομάδα που συνδυάζει την ποιότητα με το ταλέντο. Παράλληλα, ο προπονητής της αγγλικής ομάδας ανέφερε ότι ο Ποντένσε είναι μια μεγάλη πηγή πληροφοριών λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του, ενώ τέλος τόνισε ότι με τον Πέδρο Μαρτίνς τον συνδέει βαθιά φιλία, καθώς είχαν υπάρξει συμπαίκτες.

• Για συμφωνία της Μπενφίκα με τον Ρούμπεν Σεμέδο έκαναν λόγο χθες πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, το «Sport TV», ανέφερε ότι οι «αετοί» έδωσαν τα χέρια με τον Πορτογάλο στόπερ των «ερυθρόλευκων» για 2+1 χρόνια, κάτι πάντως που διαψεύσθηκε από την πλευρά του παίκτη.

• Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλες τρεις αναμετρήσεις για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει τη Ρέιντζερς με τους Γερμανούς να έχουν υπέρ τους το 1-3 του πρώτου αγώνα, η Σεβίλλη θα αγωνιστεί κόντρα στη Ρόμα σε νοκ άουτ αναμέτρηση και η Βασιλεία θα υποδεχθεί την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, με τους Ελβετούς να έχουν επικρατήσει με 0-3 στη Γερμανία. Σαχτάρ Ντόνετσκ και Κοπεγχάγη έχουν πάρει ήδη θέση στο φάιναλ 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή