Λίβανος: Το λιμάνι της Τρίπολης έτοιμο να δεχθεί την κίνηση της Βηρυτού

Λίβανος: Το λιμάνι της Τρίπολης έτοιμο να δεχθεί την κίνηση της Βηρυτού

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λιμάνι της Τρίπολης στον βόρειο Λίβανο, αναλαμβάνει πλέον όλη την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση διά θαλάσσης στη χώρα της Μέσης Ανατολής, μετά την καταστροφή του λιμένα της Βηρυτού την Τρίτη από τις εκρήξεις που σκότωσαν τουλάχιστον 157 ανθρώπους.

Ο Αχμέντ Ταμέρ, διευθυντής του λιμένα της Τρίπολης, δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες για την υποδοχή των πολυάριθμων πλοίων που μεταφέρουν βοήθεια στον Λίβανο, καθώς αυτά δεν είναι πλέον δυνατό να ελλιμενιστούν στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η Τρίπολη θα υποδέχεται και την κανονική ροή αγαθών που είχε προγραμματιστεί για τη Βηρυτό, έχοντας πρόσφατα προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις στον λιμένα της, σύμφωνα με τον διευθυντή του.

«Το λιμάνι έχει σημειώσει σημαντική επέκταση τα τελευταία χρόνια από κινεζικές εταιρίες και έχει υποδεχθεί πολύ μεγάλα πλοία προερχόμενα απο την Κίνα που μεταφέρουν πολυάριθμα κοντέινερ,» διαβεβαίωσε ο κ. Ταμέρ, αναφερόμενος κυρίως στα έργα της κινεζικής εταιρίας China Harbor.

Η Τρίπολη βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού, αλλά και 30 χλμ. από τα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, και προβλέπεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Συρίας όταν σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή