Προβληματισμός κομμάτων αντιπολίτευσης για τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Προβληματισμός κομμάτων αντιπολίτευσης για τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex νοτίως της νήσου Μεγίστης στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και για όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν εκφράζουν συνολικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτιμώντας πως ο Αύγουστος που διανύουμε θα είναι ιδιαιτέρως θερμός. Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ ζήτησε η κυβέρνηση να ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις σε σχέση με τις επιθετικές πρακτικές της Αγκυρας.

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας απέναντι στην επιθετική αμφισβήτησή τους από την τουρκική κυβέρνηση, όπως και την ειρήνη στην περιοχή, δεν μπορούν να τα προστατέψουν ούτε η Ε.Ε. και οι δυνάμεις της, όπως η Γερμανία, ούτε το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα παζάρια ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας, που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο όλης της περιοχής».

Για υποχωρήσεις που διαπράχθηκαν σε θέματα εθνικής κυριαρχίας κάνει λόγο η Ελληνική Λύση, σημειώνοντας πως «οι πρόσφατοι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου, που με πρόσχημα τις δικές μας εθνικές υποχωρήσεις επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εισβολής, δυστυχώς περιγράφουν τις κερκόπορτες που διάπλατα ανοίξαμε εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή