Σφοδρή κριτική περί αποσιώπησης κρουσμάτων

Σφοδρή κριτική περί αποσιώπησης κρουσμάτων

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γύρο επιθέσεων κατά της κυβέρνησης στο μέτωπο του κορωνοϊού πυροδότησαν οι καταγγελίες περί απόκρυψης κρουσμάτων στα νησιά, αλλά και οι χθεσινές σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Ραγκούσης είχε εξαρχής αναδείξει το θέμα επικαλούμενος και ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), που μιλούσε, μεταξύ άλλων, για «τακτική απόκρυψης». Μετά την τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος υποστήριξε πως η μη ανακοίνωση ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα, γίνεται για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε, κάνοντας λόγο για «ομολογία ενοχής», αλλά και για «κεντρική απόφαση της κυβέρνησης» να αποκρύπτει τα κρούσματα.

«Η πρόχειρη δικαιολογία πως δήθεν δεν ήθελαν τη στοχοποίηση συγκεκριμένων νησιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν απλούστατα διότι, όταν επέβαλλαν εντελώς ξαφνικά έκτακτα μέτρα, ανά νησί τα επέβαλλαν κι όχι ανά περιφερειακή ενότητα», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας πως «πρόκειται για δημόσια αναγνώριση, όχι απλώς ευθύνης, αλλά ενοχής απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Στην καταγγελία της ΟΕΝΓΕ στάθηκε και το ΚΚΕ, μιλώντας για «αποκάλυψη μεθοδευμένης αποσιώπησης κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, με ευθύνη της κυβέρνησης» και κατηγορώντας το Μαξίμου πως «παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία, για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα ξενοδοχειακών, τουριστικών και μεταφορικών κολοσσών».

Υψηλούς τόνους κριτικής για την εν γένει διαχείριση του δεύτερου σταδίου της πανδημίας διατηρεί και το ΚΙΝΑΛ, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της επανεκκίνησης της σχολικής χρονιάς. «Η κυβέρνηση θέλει να πιστώνεται την επιτυχία της πρώτης φάσης του κορωνοϊού και να χρεώνει την αποτυχία στη δεύτερη φάση στους πολίτες», σημείωσε σε χθεσινή του συνέντευξη (ρ/σ Alpha) o εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Χρηστίδης.

«Δεν αποφάσισαν οι πολίτες το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανόνες και την πληρότητα στα αεροπλάνα ή τα πλοία, την ίδια ώρα που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κυκλοφορούσαν ανάμεσα σε πολύ κόσμο, χωρίς μάσκες», σημείωσε ακόμη, κάνοντας λόγο για «τραγέλαφο», που, όπως είπε, «ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή