Ρωσία: Στην εντατική με δηλητηρίαση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλ. Ναβάλνι

Ρωσία: Στην εντατική με δηλητηρίαση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλ. Ναβάλνι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης και σφοδρός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος -σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης- φαίνεται να έχει πέσει θύμα δηλητηρίασης. Οι γιατροί που τον έχουν αναλάβει «κάνουν τα πάντα για να σώσουν τη ζωή του», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υποδιευθυντής του νοσηλευτικού ιδρύματος στην εντατική του οποίου νοσηλεύεται ο 44χρονος.

Ο Ναβάλνι αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης και το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, στο Twitter, σημειώνοντας ότι οι συνεργάτες του υποψιάζονται ότι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του.

«Σήμερα το πρωί ο Ναβάλνι επέστρεφε στη Μόσχα από το Τομσκ», ανέφερε η Γιάρμις. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένιωσε άρρωστος. Το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση. Ο Αλεξέι έχει τοξική δηλητηρίαση. Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε στο νοσοκομείο», προσέθεσε.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε κατηγορήσει το Κρεμλίνο για πραξικόπημα και παραβίαση του συντάγματος αναφορικά με την οργάνωση δημοψηφίσματος, το οποίο προωθεί μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στον Πούτιν να παραμείνει στη θέση του για ακόμα δυο θητείες.

«Ούρλιαζε από τον πόνο»

Σύμφωνα με έναν συνεπιβάτη του, λίγο μετά την εκδήλωση της αδιαθεσίας του, ο Ναβάλνι «ούρλιαζε από τον πόνο». «Στην αρχή της πτήσης πήγε στην τουαλέτα και δεν επέστρεψε. Ηταν πραγματικά πολύ άρρωστος και ούρλιαζε από τον πόνο. Δεν είπαν τι ακριβώς του συνέβη. Προσγειωθήκαμε στο Ομσκ, όπου περίμενε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή