«Οχι» από ΚΙΝΑΛ στις προτάσεις Πισσαρίδη

«Οχι» από ΚΙΝΑΛ στις προτάσεις Πισσαρίδη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς πυρετωδών διεργασιών, ενόψει ενός ιδιαιτέρως πυκνού Σεπτεμβρίου, έχει εισέλθει το Κίνημα Αλλαγής. Πέρα από το ετήσιο ορόσημο της 3ης Σεπτεμβρίου, επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στο επίκεντρο βρίσκεται κυρίως η προετοιμασία για την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη.

Η ομιλία της προέρδου του ΚΙΝΑΛ στη συμπρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου και στον πυρήνα της θα βρεθεί η οικονομία και ιδιαιτέρως το Ταμείο Ανάκαμψης. Στη Χαρ. Τρικούπη ετοιμάζουν εδώ και εβδομάδες την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης στο εν λόγω μέτωπο, προσδίδοντας «βαθιά συντηρητικό» πρόσημο στις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη και μιλώντας για σχέδιο που συνιστά σημαντική υποβάθμιση βασικών πτυχών του κοινωνικού κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να κινηθεί η κ. Γεννηματά, με άξονα όχι μόνο τη διαχείριση του Ταμείου, αλλά και γενικότερα το μοντέλο ανασυγκρότησης της οικονομίας, σε μια ομιλία που αναμένεται να έχει και ιδεολογικό υπόβαθρο. 

Οσον αφορά τις εκδηλώσεις για την 3η Σεπτεμβρίου, θα έχουν υγειονομική «απόχρωση» λόγω κορωνοϊού. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ζάππειο, με περιορισμένο κοινό και διαδικτυακή μετάδοση. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί το εθνικό σύστημα υγείας, έργο που συνδέεται με το ΠΑΣΟΚ και που αναδεικνύεται εύλογα από τη Χαρ. Τρικούπη τους τελευταίους μήνες, εν μέσω πανδημίας.

Ανάμεσα στις δύο παραπάνω εκδηλώσεις, πιθανότατα στις 9 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσουν από κοινού το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σηματοδοτώντας και τυπικά την επανεκκίνηση της πολιτικής σεζόν και σε εσωκομματικό επίπεδο.

Η συνδιάσκεψη

Την ίδια ώρα, η έξαρση του κορωνοϊού φέρνει, όπως είναι λογικό, στο τραπέζι τον επανασχεδιασμό της προγραμματικής συνδιάσκεψης του κόμματος, που από τον περασμένο Μάρτιο μετατίθεται συνεχώς. Το σενάριο του Σεπτεμβρίου έχει εγκαταλειφθεί, ενώ στη Χαρ. Τρικούπη προσανατολίζονται προς την πραγματοποίησή της διαδικτυακά, στα πρότυπα του πρόσφατου συνεδρίου των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Πρόκειται, πάντως, για ένα σύνθετο εγχείρημα το οποίο θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, η διεξαγωγή της δεν αναμένεται πριν από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή