Πυρκαγιά στις Μυκήνες: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πυρκαγιά στις Μυκήνες: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή των Μυκηνών, καθώς η φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, προσέγγισε και τον αρχαιολογικό χώρο σε ορισμένα σημεία χωρίς ωστόσο να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Πυρκαγιά στις Μυκήνες: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις-1

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβίρας, «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο».

Πενήντα έξι πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα επιχειρούν πλέον στην περιοχή, ενώ από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πραγματοποιούν εκ περιτροπής ρίψεις νερού.

Πυρκαγιά στις Μυκήνες: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις-2

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών

Πηγή: ΣΚΑΪ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή