Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 1 για τον τελικό Κυπέλλου

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 1 για τον τελικό Κυπέλλου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ματαίωση του το περασμένο Σάββατο, λόγω του Αργεντινού μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού Μάξι Λοβέρα, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στην COVID-19.

Η απόφαση που πάρθηκε από την Ομοσπονδία, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε έξι ώρες, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς στο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έχει σαν αποτέλεσμα την μετάθεση της πρεμιέρας της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Super League κατά μια εβδομάδα.

Γεγονός που προκαλεί την σθεναρή αντίδραση της διοργανώτριας αρχής, της οποίας τα μέλη θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, στις 12/9.

Στο ενδεχόμενο μετάθεσης της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, σχεδόν το σύνολο των 16 ΠΑΕ εμφανίζεται αρνητικό και ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου που έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση της ΕΠΟ, θέτοντας θέμα διαφυγόντων εσόδων από εμπορικές συμφωνίες.

Μάλιστα η πράσινη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Φτάσαμε 13 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος, για να αποφασίσει η ΕΠΟ ετσιθελικά να διαλύσει κάθε είδους προγραμματισμό των ΠΑΕ, με τον παράλογο ορισμό του τελικού Κυπέλλου στις 12 Σεπτεμβρίου. Ενός τελικού που θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί εδώ και καιρό, αλλά τελικά επιλέχθηκε ως ημερομηνία η προκαθορισμένη για την πρεμιέρα της Super League 1, 12η Σεπτεμβρίου. Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές πρέπει να προβληματίσουν το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και την Πολιτεία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή