Βερολίνο: Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξική ουσία

Βερολίνο: Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξική ουσία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι δείχνουν χωρίς αμφιβολία ότι χρησιμοποιήθηκε νευροτοξικός παράγοντας της ομάδας «Novichok» για να δηλητηριαστεί ο πολιτικός αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.

Το Βερολίνο θα ενημερώσει τον Ρώσο πρέσβη για τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ενημερώσει τους εταίρους της στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ για τα αποτελέσματα της έρευνας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «θα συζητήσει την κατάλληλη κοινή απάντηση με τους εταίρους υπό το φως της ρωσικής αντίδρασης».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το Βερολίνο δεν έχει ενημερώσει την Μόσχα για τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει σε σχέση με την δηλητηρίαση του Ναβάλνι με Novichok.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση στο αίτημα που υπέβαλε η γενική εισαγγελία της Ρωσίας στην Γερμανία αναφορικά με την υγεία του Ναβάλνι, την διάγνωση που του έγινε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ο 44χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης ασθένησε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία με προορισμό την Μόσχα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης αυτής σε κωματώδη κατάσταση τον περασμένο μήνα.

Ακολούθως, ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο τον μετέφερε στο Βερολίνο.

Γερμανοί γιατροί τονίζουν πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ασθένειά του οφείλεται σε δηλητηρίαση, μια διάγνωση που Ρώσοι γιατροί αντικρούουν.

Με πληροφορίες από Reuters, Tass, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή