Exxon Mobil: Ο κορωνοϊός φέρνει απολύσεις

Exxon Mobil: Ο κορωνοϊός φέρνει απολύσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει μεγάλη αναταραχή στην αγορά της ενέργειας, καθώς η ζήτηση για αργό και αέριο έχει φθάσει στο ναδίρ, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα ρευστότητας σε πολλές πετρελαϊκές εταιρείες. 

Τελευταίο «θύμα» αποτελεί η Exxon Mobil, η οποία γνωστοποίησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απολύσεων και κατάργησης θέσεων εργασίας. Λίγες ημέρες νωρίτερα, μάλιστα, η διοίκηση είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τις επιχειρήσεις που διατηρεί στην Αυστραλία. 

Τον Αύγουστο, παράλληλα, είχε προαναγγείλει τη σημαντική περικοπή τόσο των λειτουργικών δαπανών όσο και των επενδύσεων, οι οποίες έχουν ήδη συρρικνωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2019. 

«Αξιολογούμε την κατάσταση από χώρα σε χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κάσεϊ Νόρτον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου Reuters. «Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, είναι πρόωρο κάθε συμπέρασμα» έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος στο ποσοστό μείωσης του εργατικού προσωπικού. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τον περασμένο Ιούλιο η Exxon Mobil είχε διασαφηνίσει ότι δεν προγραμματίζονται απολύσεις λόγω της πανδημίας και ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων θα παραμείνει ίδιος. Ωστόσο, όπως διαφαίνεται, η εν λόγω θέση έχει πλέον αλλάξει. 

Πέραν των απολύσεων, μάλιστα, η Exxon Mobil επιδιώκει την πώληση του 50% των μετοχών της «Bass Strait», ενός επιχειρηματικού σχήματος που δραστηριοποιείται στη βορειοανατολική Αυστραλία.  Δεν αποκλείεται δε, να μπει «λουκέτο» ή «πωλητήριο» ακόμη και στη μονάδα που διατηρεί στη Μελβούρνη, το οποίο αποτελεί το παλαιότερο διυλιστήριο της Αυστραλίας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT