Άλμα της ζήτησης για Lego εν μέσω καραντίνας

Άλμα της ζήτησης για Lego εν μέσω καραντίνας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έπληξε αρκετές επιχειρήσεις, αλλά υπήρχαν και μερικές, οι οποίες «είδαν» αύξηση των πωλήσεων και επομένως, αύξηση των εσόδων. 

Μία εξ αυτών είναι η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών Lego, η οποία το α’ εξάμηνο του 2020 κατέγραψε ενίσχυση των πωλήσεων κατά 14%. 

Το συγκεκριμένο «άλμα» οφείλεται στο «lockdown», καθώς αρκετές οικογένειες επέλεξαν να περάσουν τον χρόνο τους, εν μέσω της καραντίνας, παίζοντας με… τουβλάκια. 

«Είδαμε μία πολύ θετική εξέλιξη κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, με τις οικογένειες να παίζουν και να χτίζουν Lego» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Νίελ Κρίστιανσεν. 

Μάλιστα, η διοίκηση εκτιμάει ότι το θετικό momentum θα διατηρηθεί και στο β’ εξάμηνο του 2020, παρά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο και των γονέων στις δουλειές τους. 

Πέρυσι, η Lego αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ αναβάθμισε την ιστοσελίδα της. Κι αυτό έφερε απτά και άμεσα αποτελέσματα, καθώς στο α’ εξάμηνο του 2020 ο αριθμός των επισκεπτών διπλασιάστηκε και εκτινάχθηκε σε 100 εκατομμύρια.  

120 νέα καταστήματα 

Οι ευοίωνες προοπτικές, όπως φαίνεται, έχουν ανοίξει την «όρεξη» στη δανέζικη εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με το «BBC», εξετάζει το ενδεχόμενο λειτουργίας 120 νέων καταστημάτων, εκ των οποίων τα 80 στην Κίνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, το υπάρχον δίκτυο πωλήσεων της Lego απαρτίζεται από 612 υποκαταστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το κόστος της πανδημίας 

Πάντως, η αύξηση των πωλήσεων δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση των εσόδων, η οποία περιορίστηκε μόλις στο 7% (15,7 δισεκατομμύρια κορώνες). Η απόκλιση αυτή, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται στο γεγονός ότι η διεθνής ζήτηση καλύφθηκε εν μέρει από τα ήδη υπάρχοντα αποθέματα. 

Ταυτόχρονα, λόγω του ρυθμού επέκτασης της πανδημίας, η εταιρεία αναγκάστηκε να βάλει προσωρινό «λουκέτο» σε εργοστάσια – καταστήματα που διατηρεί σε Μεξικό και Κίνα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT