«Και ποιος δεν έχει εκβιαστεί»…

«Και ποιος δεν έχει εκβιαστεί»…

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ισχυρισμό ότι όλοι οι ιεράρχες της Εκκλησίας αλλά και Πατριάρχες (!) έχουν πέσει θύματα εκβιασμών υποστήριξε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος στην προχθεσινή του κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την (διευρυμένη πια) έρευνα για τους εκβιασμούς επιχειρηματιών (στο «όνομα» της «17N») αλλά και Ιεραρχών. «Από τους 80 που είμαστε οι 180 έχουμε πέσει θύματα εκβιασμού ή απόπειρας εκβιασμού. Καταγγέλλω ότι οι δεσποτάδες που έχουν εκβιασθεί με ωμό τρόπο και δεν πηγαίνουν να καταθέσουν είναι πράγματι ύποπτοι», είπε σε δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Ζακύνθου. O κ. Χρυσόστομος υποστήριξε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος γνωρίζει τα πάντα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία!», είπε «όταν ο Αρχιεπίσκοπος παίρνει στο αεροπλάνο, συνοδεία του στην Μόσχα, τον Μιχαλόπουλο όλα εξηγούνται…».

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ζακύνθου επιβεβαίωσε ότι έδωσε στον εισαγγελέα στοιχεία και ονόματα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους Γρ. Μιχαλόπουλο, και στους δημοσιογράφους Δ. Μακρή και Z. Τσουκαλά. O ιεράρχης αναφέρθηκε και στον πρώην εκκλησιαστικό συντάκτη της «Βραδυνής» κ. Αλ. Στεφανόπουλο. «Δεν έκανε εκβιασμό, είπε ότι η εκλογή περνάει από το ταμείο. Αν το είπε ο εκδότης ή όχι δεν το ξέρω!». Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς δρούσαν τα άτομα στα οποία αναφέρθηκε, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε: «ποιος από σας δεν τα ξέρει; ότι την μία ημέρα έγραφε ελεηνολογήματα και την άλλη υπέρ. Εγραφε για Πατριάρχη: «Μακαριώτατε αργήσατε!»».

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ο οποίος «ομολόγησε» ότι το 1994 ενέδωσε σε εκβιασμό προκειμένου να αποκτήσει στοιχεία που του ήταν ενδιαφέροντα, ερωτώμενος για τον δημοσιογράφο και εκδότη εκκλησιαστικού εντύπου Διονύση Μακρή δήλωσε: «O Μακρής ζήτησε τρία εκατομμύρια για την εφημερίδα του. Μου είπε ή εσείς θα τα δώσετε ή οι οικονομικές υπηρεσίες».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος σχολίασε το θέμα: «H δικαιοσύνη διερευνά και πρέπει να της δώσουμε χρόνο. Δεν μπορούν να ενοχοποιηθούν άνθρωποι από ανυποψίαστες κοινωνικές σχέσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν συνδέονται απαραίτητα με εκβιασμούς. O κάθε ιεράρχης είναι υπεύθυνος μέσα στο πλαίσιο της συναινέσεως και της ευθύνης του να προσφύγει στην δικαιοσύνη». Σε πιο αυστηρή γραμμή κινήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του μητροπολίτη Ζακύνθου ενώ έκανε λόγο για εμπαθή δημαγωγία και επικίνδυνες ατραπούς.

Το «τμήμα» της έρευνας του κ. Παπαγγελόπουλου, που αφορά εκβιασμούς ιεραρχών κλείνει και σύμφωνα με πληροφορίες ουδείς εκ των άλλων μητροπολιτών δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει. Ωστόσο το ενδεχόμενο ο εισαγγελικός λειτουργός να αποστείλει κλήσεις προς κατάθεση σε ιεράρχες παραμένει πάντα ανοικτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή