Οργή στο Σισμανόγλειο για την ΕΔΕ

Οργή στο Σισμανόγλειο για την ΕΔΕ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την (δικαιολογημένη) αγανάκτησή τους για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφαλείας του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας -ως ύποπτο περιστατικό άτυπης πνευμονίας- της 23χρονης αεροσυνοδού, εκφράζουν όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο. Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απόφαση τού υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή να διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ και επισημαίνουν «αντί ο υπουργός να επιβραβεύσει τις προσπάθειες όλου του προσωπικού που με αυτοθυσία προσφέρει τις υπηρεσίες του και να ενισχύσει τις υπηρεσίες του Σισμανόγλειου το οποίο τουλάχιστον έως σήμερα έχει σηκώσει όλο το βάρος της νοσηλείας των περιστατικών ύποπτων για άτυπη πνευμονία που έχουν εμφανισθεί στη χώρα μας, επιζητεί την τιμωρία τους».

Αφορμή για την απόφαση του υπουργού Υγείας ήταν δημοσίευμα εφημερίδας (Espresso) στο οποίο υπήρχε φωτογραφία της 23χρονης όταν αυτή νοσηλευόταν, αλλά και κείμενο με απαξιωτικό ύφος και περιεχόμενο για το νοσοκομείο. Για το θέμα αυτό οι εργαζόμενοι επισημαίνουν εμφαντικά ότι οι ασθενείς έχουν δικαίωμα επισκεπτηρίου, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του νοσοκομείου και «το νοσοκομείο δεν είναι φυλακή και οι ασθενείς δεν φυλάσσονται. Μόνο οι κρατούμενοι φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους με ευθύνη της αστυνομίας». Και προσθέτουν «η όποια παρέμβαση του υπουργείου Υγείας έπρεπε να έχει στόχο τα ιδιωτικά συμφέροντα και αυτούς που τα υπηρετούν, τα οποία στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τη δημόσια υγεία και καταπατούν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Κατόπιν τούτου, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση άρση της ΕΔΕ, πρόσληψη νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και πλήρη κάλυψη του νοσοκομείου με τον ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της άτυπης πνευμονίας. Τέλος μια ερώτηση όχι φιλολογικού περιεχομένου: αν όντως η αεροσυνοδός έπασχε από SARS, αυτός που έβγαλε τη φωτογραφία εκτελώντας εντεταλμένη υπηρεσία «κολλούσε», και στη συνέχεια μετέδιδε τη νόσο, από ποιους και σε ποιο βαθμό θα αναζητούντο ευθύνες;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή