Καταλυτικό «όχι» από τον Παπαδόπουλο

Καταλυτικό «όχι» από τον Παπαδόπουλο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναισθηματικά φορτισμένος, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές ενός ταλαιπωρημένου λαού που επιζητεί τα δίκαιά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, εξέπεμψε, χθες, με το διάγγελμά του προς τους Ελληνοκυπρίους, ένα κατηγορηματικό «όχι» στο Σχέδιο Ανάν.

Επιχειρηματολογώντας νομικά, πολιτικά και επί των λεπτομερειών της προτεινόμενης λύσης, επέμεινε στα προβλήματα λειτουργικότητας, στα οικονομικά βάρη που αυτή προκαλεί και κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για μια ομαλή συνέχεια, τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία χάνει αυτόματα την οντότητά της και αντικαθίσταται από ένα προβληματικό μόρφωμα.

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της Κύπρου με το χθεσινό διάγγελμά του εξέφρασε την κρατούσα άποψη στη μεγαλόνησο και διαμόρφωσε βάση επιχειρημάτων για τους πολλούς υποστηρικτές του «όχι». Γενική είναι η εντύπωση ότι με τη στάση και τον λόγο του θα καθορίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ελεύθερη Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου υπέρ του «ναι», προκαλώντας αντιδράσεις στην Κύπρο κυρίως για τον χρόνο εκδήλωσής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή