Στην Αθήνα ο «πατέρας του Internet» Vint Cerf

Στην Αθήνα ο «πατέρας του Internet» Vint Cerf

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρ Vint Cerf, κατά πολλούς ο «Πατέρας του Internet», θα βρεθεί στην Ελλάδα για μία ημέρα στις 19 Μαΐου, καθώς θα είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής (World Congress oInformatioTechnology – WCIT 2004), το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 21 Μαΐου στην Αθήνα.

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο δρ Cerf, ο οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου (Senior Vice President) της MCI, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο μιας εκδήλωσης που διοργανώνει η MCI Hellas. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δρ Cerf θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέματα τις δυνατότητες από τη χρήση της IP τεχνολογίας για επιχειρηματικές εφαρμογές, το μέλλον του ΙΡ και τα μέτρα ασφαλείας πάνω στο Διαδίκτυο.

Ο δρ Cerf είναι γνωστός στην κοινότητα του Διαδικτύου ως ο «Πατέρας του Internet», αν και ο ίδιος προτιμά το προσωνύμιο «Ενας από τους Πατέρες του Internet» ή το «Ενας Πρωτοπόρος του Internet». Ο λόγος είναι ότι ήταν ο σχεδιαστής (μαζί με τον δρα Robert Kahn) των πρωτοκόλλων TCP/IP, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποστολή και τη λήψη δεδομένων και ουσιαστικά αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του Internet. Σημειωτέον πως το 1997 στους δρ Cerf και Κahαπενεμήθη το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας των ΗΠΑ (U.S. National Medal of Technology) για τη δημιουργία και ανάπτυξη του Διαδικτύου. Πριν ξεκινήσει να εργάζεται στην MCI το 1994, ο δρ Cerf διετέλεσε αντιπρόεδρος της Corporatiofor National Research Initiatives, ενώ ως πρόεδρος της MCI Digital InformatioServices ήταν επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε την πρώτη εμπορική υπηρεσία e-mail, την MCI Μail.

Εκτός των άλλων, ο δρ Cerf είναι, αυτήν την περίοδο, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Internet Corporatiofor Assigned Names and Numbers (ICANN), του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τις καταχωρίσεις ηλεκτρονικών διευθύνσεων ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή