Το Περιστέρι πάει στην A2

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και διηγώντας τα να κλαις…» για την KAE Περιστερίου, που αποφάσισε οριστικά από χθες να ζητήσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την EOK τον υποβιβασμό της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της A2 κατηγορίας, καθώς «λύγισε» από τα υπέρογκα χρέη των προηγούμενων χρήσεων (ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ). Σήμερα, στις 19.00, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Παπαλάκη για να κρίνει το αίτημα του Περιστερίου, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασισθεί ο υποβιβασμός του Περιστερίου στο πρωτάθλημα της B΄ Εθνικής Κατηγορίας, σύμφωνα με την κρίση της EEA για το χρόνο που χρειάζεται να γίνει οικονομική εξυγίανση στην ΚΑΕ.

Μία από τις ισχυρότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα «σαλόνια» της A1 κατηγορίας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που φανερώθηκε τους προηγούμενους καλοκαιρινούς μήνες και της μη προσέλκυσης νέων επενδυτών ή τουλάχιστον χορηγών που θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος των χρεών. H αρνητική εξέλιξη της χρεοκοπίας του Περιστερίου είχε προμηνυθεί από την αδυναμία συμμετοχής της ομάδας στο Κύπελλο, ενώ στη χθεσινή ανακοίνωση της KAE Περιστερίου αναφέρεται ότι η απόφαση του αυτοϋποβιβασμού ήταν επιβεβλημένη για περισσότερους απ’ ένα λόγους.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως το Περιστέρι θα βρει τον δρόμο του και θα επιστρέψει στη λεωφόρο των επιτυχιών…», καταλήγει η ανακοίνωση του Περιστερίου. H KAE Περιστερίου τίθεται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και στο πρωτάθλημα της A2 κατηγορίας θα συμμετάσει ως TAK, ενώ τη «χηρεύουσα» θέση στην A1 καταλαμβάνει η Ολύμπια Λάρισας, η οποία αναμένει την τυπική ανακοίνωση από την πλευρά της EOK. Το Περιστέρι αρχίζει «αγώνα δρόμου» για να συγκροτήσει ομάδα που θα παίξει στην A2, ενώ αναζητεί και προπονητή.

Σπατάλες

Χωρίς να έχει τη διάθεση να κάνει… μνημόσυνο στην προηγούμενη ομάδα του, αφού από εφέτος αγωνίζεται στον Μακεδονικό και δεν «ξεχνάει» την ομάδα που τον ανέδειξε στην A1 κατηγορία, ο Μανώλης Παπαμακάριος έκανε λόγο για αλόγιστες σπατάλες απο τη διοίκηση της KAE Περιστερίου. «Εγιναν πολλά λάθη σε διοικητικό επίπεδο. Εγιναν αλόγιστες σπατάλες με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος χορηγός. H διοίκηση δεν κατάφερε ποτέ να εκμεταλλευθεί τις αγωνιστικές μας επιτυχίες. Εγινε σημαντική εισροή χρημάτων στα ταμεία, αλλά δεν υπήρχε η σωστή διαχείριση», υποστήριξε ο Παπαμακάριος και κατέληξε: «Συνολικά, το πρωτάθλημα θα είναι ζημιωμένο. Είχαμε συνηθίσει όλοι να αποτελεί το Περιστέρι την ευχάριστη έκπληξη, επειδή έμπαινε «σφήνα» στις μεγάλες ομάδες. Το πρωτάθλημα χάνει τον αγωνιστή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή