Οικιστικό συγκρότημα στο παλαιό εργοστάσιο «Φοίβος» της Καλλιθέας

Οικιστικό συγκρότημα στο παλαιό εργοστάσιο «Φοίβος» της Καλλιθέας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος στο οικόπεδο όπου επί σειράν ετών βρισκόταν το παλαιό εργοστάσιο «Φοίβος», που διέκοψε τη λειτουργία του πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, προχωράει η εταιρεία OIKO Αναπτυξιακή. Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, καθώς πέραν του οικιστικού συγκροτήματος, προβλέπεται η δημιουργία δημοτικού πάρκου, πλατείας, παιδικής χαράς και σχολικών κτιρίων στον χώρο του παλαιού εργοστασίου, το οποίο ο δήμος Καλλιθέας δεν είχε τους πόρους να απαλλοτριώσει.

Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 6,45 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Αιγέως-Πετρόμπεη-Κολοκοτρώνη- Ευριπίδου και θα αποτελείται από οκτώ διαφορετικά εξαώροφα κτίρια. Το κάθε κτίριο θα διαθέτει τέσσερα διαμερίσματα ανά όροφο από 30 έως 100 τ.μ., δύο ενιαία υπόγεια για θέσεις στάθμευσης και αποθήκες, πιλοτή με θέσεις στάθμευσης και τρία ισόγεια καταστήματα 96, 130 και 220 τ.μ. Συνολικά το νέο συγκρότημα θα προσφέρει 11.578 τ.μ. κατοικίας. Παράλληλα, η OIKO Αναπτυξιακή θα αναπτύξει ελεύθερους χώρους, δημοτική πλατεία και χώρους πρασίνου 4.000 τ.μ., ενώ στο γειτονικό οικόπεδο του παλαιού εργοστασίου της ΙΖΟΛΑ, όπου ήδη κατασκευάζονται σχολικά κτίρια, πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου 10 στρεμμάτων.

Οι ελεύθεροι χώροι και το πάρκο θα συνδέονται μεταξύ τους με δίκτυο πεζοδρόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή