Καλημέρα και αντίο η Δανιηλίδου από το Οπεν Αυστραλίας

Καλημέρα και αντίο η Δανιηλίδου από το Οπεν Αυστραλίας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς σταμάτησαν οι υποχρεώσεις της Λένας Δανιηλίδου στο πρώτο τουρνουά «γκραν σλαμ» της χρονιάς. Η τενίστριά μας έχασε από την Πάτι Σνίντερ (7η στο ταμπλό) με 6-4, 6-3 στον α΄ γύρο του όπεν της Αυστραλίας. Σε αντίθεση με την πρώτη ημέρα των αγώνων, χθες δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις και τα φαβορί προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση.

Δεν κατάφερε να βρει τον καλό της εαυτό στο σερβίς η Δανιηλίδου κι έτσι, για μια φορά ακόμη, υποτάχτηκε στην Ελβετίδα αντίπαλό της. Η Σνίντερ πέτυχε 6 άσους, ενώ η Δανιηλίδου κανέναν, αν και είχε καλύτερο ποσοστό κερδισμένων πόντων στο σερβίς (76% έναντι 63%). «Τραγικό» ήταν το ποσοστό της πρωταθλήτριάς μας στα κερδισμένα μπρέικ πόιντς (1 στα 9).

Ιδρωσαν για να νικήσουν τις αντιπάλους τους οι Αμελί Μορεσμό και Αναστασία Μίσκινα. Η Γαλλίδα (3η) υπερίσχυσε της Σουν Τιαντιάν (Κίνα) με 4-6, 6-2, 6-2 και η Ρωσίδα (12η) της Γιουλάνα Φέντακ (Ουκρανία) με 7-6, 6-1. Τις εντυπώσεις κερδίζουν η Μαρί Πιρς και η Μαρτίνα Χίνγκις, η οποία επανήλθε στο κορτ. Η Γαλλίδα νίκησε με 6-1, 6-1 τη Νικόλ Πρατ (Αυστραλία) και η Ελβετή τη Ρωσίδα Ζβονάρεβα με 6-1, 6-2. Ασταμάτητη δείχνει η Κιμ Κλάιστερς. Η Βελγίδα (νο 2) συνέτριψε την Τσο Γιουν Τζεόνγκ από τη Νότια Κορέα με 6-3, 6-0. Η Φραντσέσκα Σκιαβόνε (Ιταλία, νο 15) συνέτριψε τη συμπατριώτισσά της Αντονέλα Σέρα Ζανέτι με 6-2, 7-5 ενώ και η Φλάβια Πενέτα (νο 20, Ιταλία) απέκλεισε την Κάρα Μπλακ (Ζιμπάμπουε) με 6-2, 2-6, 6-3.

Στο εκπληκτικό σερβίς του Γάλλου Γκροζάν υποκλίθηκε ο Ελληνοαυστραλός Μαρκ Φιλιπούσης. Ο Γάλλος νίκησε με 6-4, 6-2, 6-3. Ο επικεφαλής του ταμπλό Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ουζμπέκο Ντένις Ιστομιν 6-2, 6-3, 6-2. Αντίθετα, ο Αυστραλός Χιούιτ (3ος) ταλαιπωρήθηκε από τον Τσέχο Βικ (6-4, 2-6, 5-7, 7-6, 6-3). Ο Ρώσος Νικολάι Νταβιντιένκο (5ος) δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τον Κροάτη Κάρλοβιτς με 7-5, 4-6, 3-6, 7-5, 6-3. Ως έκπληξη στο ταμπλό των ανδρών θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ήττα του Γκασκέ (Γαλλία, 14ος) από τον Γερμανό Χάας με 2-6, 5-7, 2-6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή