Ο Κακλαμανάκης για το Πεκίνο με ιστιοσανίδα RSX

Ο Κακλαμανάκης για το Πεκίνο με ιστιοσανίδα RSX

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Κακλαμανάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στην ιστιοσανίδα RSX. Το τελευταίο κριτήριο της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας (ΕΙΟ) για την πρόκριση ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, όπου ο Κακλαμανάκης πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να τερματίσει πρώτος στην ειδική βαθμολογία των Ελλήνων. Ο μεγάλος αυτός αθλητής έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο το 1996 στην Ατλάντα στα Μιστράλ και ασημένιο στην Αθήνα το 2004. Το 1992, στη Βαρκελώνη ήταν 9ος στα Λέχνερ και το 2000, στο Σίδνεϊ, 6ος στα Μιστράλ. Τα κριτήρια της ΕΙΟ για την πρόκριση ήταν τέσσερα. Τα παγκόσμια πρωταθλήματα 2007 και 2008, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2007 και οι αγώνες κατάταξης στην Ελλάδα. Ο Κακλαμανάκης συγκέντρωσε 53 βαθμούς έναντι 52 του Κοκκαλάνη, παρότι ο τελευταίος στη Ν. Ζηλανδία κατετάγη 13ος και ο Κακλαμανάκης 14ος. Ο Φράγκος ήταν 31ος και ο Λεονέτης 64ος. Στα RSX γυναικών προκρίθηκε η Αντωνία Φράι. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήρε την 27η θέση, η Σκαρλάτου την 32η και η Δαύρου την 56η.

– Με τη 2η θέση που πήρε στο Κέιριν στον αγώνα του κυπέλλου κόσμου ποδηλασίας του Λος Αντζελες (ΗΠΑ), ο Χρήστος Βολικάκης (φωτογραφία) αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες να μείνει στις πρώτες 11-12 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή τη στιγμή είναι 9ος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, έχει βέβαιη τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θα δώσει και άλλη μία θέση στην Ελλάδα στο ίδιο αγώνισμα. Αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα του ομαδικού σπριντ, που στο Λος Αντζελες κατετάγη 9η, θα προκριθεί. Η ομάδα παραμένει 7η στην κατάταξη. Προκρίνονται οι δέκα. Αν προκριθούν η ομάδα και ο Βολικάκης, η Ελλάς θα έχει τέσσερις στο Πεκίνο. Ο Θάνος Μαντζουράνης αναδείχθηκε 7ος στο χιλιόμετρο, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωταθλημα.

– Την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στη σπάθη «κάρφωσαν» ο Μάνος Μπόγδος και ο Γεράσιμος Πυλαρινός, που εξασφάλισαν το εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μάλχοφ (Γερμανία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή