Ανάκαμψη του δικομματισμού και υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάκαμψη του δικομματισμού και υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάκαμψη του δικομματισμού, η μείωση της διαφοράς Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στο 2,9% και η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα τρία βασικά στοιχεία που αναδεικνύονται από τη νέα δημοσκόπηση της GPO που δημοσιοποιήθηκε από το Mega. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 30,4% (από 29,7% τον Φεβρουάριο), το ΠΑΣΟΚ 27,5% (από 24,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7% (από 15,5%), το ΚΚΕ 7% (από 8,1%) και ο ΛΑΟΣ 5% (από 5,3%).

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι τα αποτελέσματα αυτά, που προφανώς συνδέονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό, ενίσχυσαν πρωτίστως το προφίλ του κ. Καραμανλή, ο οποίος «βλέπει» τις θετικές γνώμες να επανέρχονται γι’ αυτόν στο 56,5% (από 50,1%). Αντιθέτως, η εικόνα για τον κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να παραμένει αρνητική για το 64,8% των ερωτηθέντων και το 41,9% των ψηφοφόρων του κόμματός του. Σημειωτέον δε ότι το 71,3% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο αποτιμούν ως θετική τη στάση του κ. Ευ. Βενιζέλου, στοιχείο που δεν αιτιολογεί τις ατιάσεις περί ενδοκομματικής αμφισβήτησης εκ μέρους του περιβάλλοντος του κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υπολείπεται σαφώς του κ. Καραμανλή και στο ερώτημα της καταλληλότητάς του ως πρωθυπουργού με 51,8% έναντι 23,9%. Τέλος, και στην παράσταση νίκης, μόνον το 12,1% πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έκανε την έκπληξη, με το 74,6% να εκτιμά ότι η Ν.Δ. θα κέρδιζε για τρίτη συνεχόμενη φορά τις εκλογές αν γίνονταν την προσεχή Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή