Οι κορύνες στο δρόμο έλυσαν το πρόβλημα του διπλοπαρκαρίσματος στην Πάτρα

Οι κορύνες στο δρόμο έλυσαν το πρόβλημα του διπλοπαρκαρίσματος στην Πάτρα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ίδιους τους οδηγούς «ανέθεσε» ο δήμος Πατρέων την επίλυση του προβλήματος της διπλοστάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τοποθέτησε εύκαμπτες κορύνες στο μέσον του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να καθίσταται απαγορευτικό το διπλοπαρκάρισμα. Και τούτο γιατί, όποιος αποπειραθεί να διπλοπαρκάρει, θα «κόψει» το ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να έλθει αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις των οδηγών που ακολουθούν. Το μέτρο της τοποθέτησης των κορυνών, το οποίο ήδη ισχύει σε άλλες πόλεις όπως τα Ιωάννινα, άρχισε από την οδό Ελληνος Στρατιώτου, που βρίσκεται εκτός κέντρου. Οταν διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητά του, καθώς ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία, επεκτάθηκε στην οδό Αγίου Ανδρέου που είναι ένας από τους κεντρικότερους και περισσότερο εμπορικούς δρόμους της Πάτρας. Εδώ και περίπου ενάμισι μήνα που ισχύει το μέτρο των κορυνών το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Ομως στην απόφαση του δήμου έχουν αντιδράσει οι έμποροι, διευκρινίζοντας ότι έπρεπε να εφαρμοστούν συνοδευτικά μέτρα για τη διευκόλυνση στάθμευσης. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Ρώρος ζητήθηκε από τον δήμο να αλλάξει το ωράριο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Αγ. Ανδρέου. Δηλαδή από απεριορίστου παραμονής να μετατραπεί σε μία ή δύο ώρες στάθμευσης, ώστε να υπάρχει εναλλαγή και αύξηση των αυτοκινήτων που θα μπορούν να παρκάρουν. Παράλληλα προσθέτει, ότι όπου υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση λόγω εμπορικής δραστηριότητας, και διαγνωστικών κέντρων, απαιτείται η εφαρμογή μέτρων για την εξυπηρέτηση όλων. Οπως σημειώνει από τότε που μπήκαν οι κορύνες η κίνηση στα καταστήματα έχει μειωθεί.

Πάντως το μέτρο των κορυνών, σύμφωνα με τον δήμο, είναι προσωρινό. Θα ισχύσει για περίπου ένα εξάμηνο και τότε, βάσει των δεδομένων που θα καταγραφούν, θα επαναξιολογηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή