Κατατέθηκε η ένσταση της Ενωσης κατά του Ολυμπιακού Βόλου

Κατατέθηκε η ένσταση της Ενωσης κατά του Ολυμπιακού Βόλου

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ένστασης της ΑΕΚ κατά του κύρους της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ολοκληρώθηκε χθες. Η διοίκηση της ΠΑΕ προέβη σε αυτήν την κίνηση ώστε, όπως ειπώθηκε, να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ομάδας, αλλά και να υπάρξει τιμωρία προς τον Αχιλλέα Μπέο και τη συμπεριφορά που δείχνει όλο αυτό το διάστημα.

Το νομικό επιτελείο, το οποίο είχε αναλάβει τη σύνταξη του κειμένου, θεωρεί πως η ΑΕΚ έχει στα χέρια της αδιάσειστα στοιχεία για την παράνομη είσοδο του Αχιλλέα Μπέου στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία και κατατέθηκαν. Υπάρχει κατηγορία για τον κ. Μπέο, που προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Την είδηση της κατάθεσης της ένστασης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, την ώρα που προσήλθε στο ξενοδοχείο, πριν από τη συνέντευξη Τύπου των «Supporters». Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Η ένσταση αυτή κατατέθηκε ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση, τόσο προς τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, όσο και προς όλο τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, που δεν δέχεται να συμπορεύεται με αυτούς που κάνουν λάβαρο παραβατικές και προκλητικές συμπεριφορές.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κόσμος της, φέτος, έχουν αποδείξει ότι είναι οι μόνοι που αντιστέκονται απέναντι σε διοργανώτριες αρχές και όργανα που με τις αποφάσεις τους εθελοτυφλούν και «νομιμοποιούν» την παρανομία, αφήνοντας ατιμώρητους ή και καμία φορά επιβραβεύοντας τους αυτουργούς της.

Τα «παπαγαλάκια» και όσοι δεν θέλουν την ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί, αλλά να κρατάει ρόλο κομπάρσου, θα βαλθούν πάλι να διαστρεβλώσουν καταστάσεις και να μπουν σε συγκρίσεις με το «χάρτινο» πρωτάθλημα του 2008 και την ηθική που πρέπει να τηρείται. Οι αξίες και η ηθική αμαυρώνονται με τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία.

Η ένστασή μας γίνεται σήμερα, έχοντας την 3η θέση στα play off, έχοντας ακόμα μία αγωνιστική που όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά για όλες τις ομάδες και βεβαίως χωρίς να αγνοείται από κανέναν ότι η πρώτη θέση στα play off δεν οδηγεί σε ομίλους του Champions League, αλλά σε δύο προκριματικούς αγώνες, χωρίς την εξασφάλιση πρόκρισης ή οικονομικής ενίσχυσης. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στα παιδιά μας και στον αυτοσεβασμό του καθενός μας ξεχωριστά».

Οι «κιτρινόμαυροι», λοιπόν, αποφάσισαν να διεκδικήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χαρτιά, που ανοίγει τον δρόμο της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ δεν τίθεται κανένα ζήτημα αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ.

Αλλωστε, δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ, ενώ δεν έχει κατατεθεί και σχετικό αίτημα από κάποια από τις τέσσερις ΠΑΕ που συμμετέχουν στα πλέι οφ.

Στο μεταξύ, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε αύριο την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο σε απολογία εξαιτίας της ένστασης της ΑΕΚ.

Απάντηση Μπέου α λα… Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος πήρε, με μπόλικη ειρωνεία, το… μέρος της ΑΕΚ στην υπόθεση της ένστασης! «Θα ήταν άδικο να μην κάνει ένσταση», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, ενώ όταν επιχείρησε να αιτιολογήσει την τοποθέτησή του ανέφερε: «Πώς θα έδειχναν την ανυπαρξία τους ως παράγοντες…». Επίσης, αναφέρθηκε πολλές φορές στον κ. Αδαμίδη και στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ενώ μίλησε ακόμα για όσους περιμένουν να χάσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα με κατεβασμένα χέρια, αλλά και για τους οπαδούς – δημοσιογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT