O Λικ Φερί μίλησε για παιδεραστή πρώην υπουργό

O Λικ Φερί μίλησε για παιδεραστή πρώην υπουργό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας (2000 – 2004) της κυβέρνησης Ραφαρέν, Λικ Φερί, που ανέφερε σε συνέντευξή του το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι γνωρίζει για την περίπτωση πρώην υπουργού ο οποίος «πιάστηκε» στο Μαρακές του Μαρόκου σε ομαδικό όργιο με «μικρά αγοράκια». Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, ο κ. Φερί «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Ζακ Λανγκ, ως συμμετέχοντα στο όργιο.

Παρότι ο κ. Φερί απέφυγε να αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού, αποκάλυψε ότι η πληροφορία αυτή του κοινοποιήθηκε από «ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ τους και ένας πρώην πρωθυπουργός». Ο Λικ Φερί είπε προχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι αρνείται να αποκαλύψει το όνομα του παιδεραστή πρώην υπουργού, καθώς «εάν αποκαλύψω τώρα το όνομα, εγώ θα βρεθώ να δικάζομαι και θα καταδικασθώ σίγουρα, ακόμη και αν η ιστορία αυτή είναι εντελώς αληθινή». Χθες, ο κ. Φερί επανήλθε στο θέμα δηλώνοντας στην ιστοσελίδα του περιοδικού Express ότι θέλησε να προστατεύσει τον Τύπο που σέβεται την ιδιωτική ζωή των πολιτικών και δεν επιλέγει τη δυσφήμηση, ενώ επανέλαβε ότι δεν διαθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την υπόθεση. «Δεν θα πω ποτέ τίποτα, εκτός και αν η σιωπή μου απειλεί τη δημοκρατία» είπε με μεγάλη έπαρση ο κ. Φερί, που είναι απόγονος του Ζιλ Φερί, πρωθυπουργού των αρχών του 20ού αιώνα και πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα (1872- 7 3).

Αντιδράσεις υπουργών

Αμεση υπήρξε η αντίδραση κυβερνητικών στελεχών στις δηλώσεις Φερί, με τον υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ να λέει: «Ο Λικ Φερί πρέπει να αποτανθεί στην εισαγγελία και όχι στα μέσα ενημέρωσης». Από τη μεριά της, η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ρασιντά Ντατί χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Φερί ως «μη καταγγελία εγκληματικής πράξης», ενώ υπογράμμισε ότι «η Γαλλία διαθέτει νόμους για την τιμωρία των Γάλλων που προβαίνουν σε εγκλήματα παιδεραστίας στο εξωτερικό».

Η γαλλική πολιτική σκηνή εμφανίζει επ’ εσχάτων ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό, τι αφορά τις σεξουαλικές «παρεκβάσεις» των μελών της, λόγω των σκανδάλων του Ντομινίκ Στρος – Καν και του παραιτηθέντος υπουργού Ζορζ Τρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή