Αθωώθηκαν Κεντέρης, Θάνου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά χρόνια έχουν περάσει από το απόγευμα της 12ης Αυγούστου του 2004, όταν όλη η αθλητική -και όχι μόνον- κοινότητα επληροφορείτο εμβρόντητη ότι παραμονές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οι αθλητές – σταρ Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου ήταν θύματα τροχαίου ατυχήματος.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σκιάστηκε από έντονη φημολογία περί «σκηνοθετημένου τροχαίου», με στόχο την αποφυγή ελέγχου ντόπινγκ. Ακολούθησε εκτενής δικαστική έρευνα, ωστόσο, επτά χρόνια μετά, το μόνο που απέμεινε είναι ο διεθνής -τότε- διασυρμός, που μεταφράστηκε σε πλημμεληματικές κατηγορίες και δύο αντίθετες αποφάσεις δικαστηρίων.

«Το δικαστήριο δέχεται ότι το τροχαίο δεν έγινε ποτέ», ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που έκρινε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδικάζοντας τους αθλητές, τον προπονητή, τους γιατρούς του ΚΑΤ και τους δύο αυτόπτες μάρτυρες.

«Αθώοι, λόγω αμφιβολιών», απεφάνθη χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κλείνοντας με την ετυμηγορία του τη δικαστική ψηλάφηση της υπόθεσης.

Η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ήταν ομόφωνη. Οι δύο αθλητές, οι γιατροί, οι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που αφορούν στο τροχαίο ατύχημα.

Ο Χρήστος Τζέκος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για κατοχή παράνομων σκευασμάτων, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ανάλογη ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Γαληνού Μπρη, ο οποίος δέχθηκε τον ισχυρισμό των δύο αθλητών και του προπονητή ότι το τροχαίο ήταν πραγματικό.

Σε πρώτο βαθμό οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 31 μηνών με αναστολή και ο Χρήστος Τζέκος σε φυλάκιση 33 μηνών με αναστολή.

Το δικαστήριο είχε επίσης καταδικάσει σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μηνών κατά περίπτωση τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ, ενώ είχε επιβάλει φυλάκιση 7 και 15 μηνών στους δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή