Οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα στη Μητρόπολη Αιγιαλείας

Οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα στη Μητρόπολη Αιγιαλείας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Για περίπου ένα τέταρτο της ώρας (12 μ.-12.15 μ.μ.) χτυπούσαν πένθιμα χθες το μεσημέρι οι καμπάνες των εκκλησιών στη Μητρόπολη Αιγιαλείας, με αφορμή την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, αιφνιδιάζοντας πολλούς που δεν γνώριζαν για την απόφαση που είχαν λάβει οι εφημέριοι της Αιγιαλείας κατά τη διάρκεια ιερατικής σύναξης. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα την ίδια ώρα σήμερα και αύριο.

Στην ιερατική σύναξη ο μητροπολίτης Αμβρόσιος μίλησε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, και στο ψήφισμα που εκδόθηκε οι ιερείς «καταδίκασαν το φαινόμενο του ρατσισμού, επειδή στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία». Παράλληλα, επισήμαναν πως «το νομοσχέδιο απαγορεύει σε οποιονδήποτε Ελληνα πολίτη να εκφράσει ελεύθερα και δημόσια την άποψή του προκειμένου να στηλιτεύσει εκφυλιστικά κοινωνικά φαινόμενα, όπως η πορνεία, η ομοφυλοφιλία, η εμπορία ναρκωτικών, θρησκευτικά, όπως είναι η αίρεση του χιλιασμού, η μασονία, πολιτικά φαινόμενα που έχουν σχέση με την ηθική και την απονομή του δικαίου».

Οι ιερείς σημειώνουν πως «με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται η φίμωση της Εκκλησίας, οι ιερείς δεν θα μπορούν να ενημερώνουν ελεύθερα, από τον άμβωνα, τον πιστό λαό για καταστάσεις που σαφώς έρχονται σε αντίθεση με τον ευαγγελικό λόγο». Την πλήρη αντίθεσή της προς το ψήφισμα εξέφρασε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή