Σύλληψη προϊσταμένης ΔΟΥ για δωροδοκία

Σύλληψη προϊσταμένης ΔΟΥ για δωροδοκία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. η προϊσταμένη του τμήματος Ελέγχου της Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών, στην οδό Κωλέττη στα Εξάρχεια. Πρόκειται για 61χρονη επόπτρια, η οποία κατηγορείται ότι απαίτησε «γρηγορόσημο» ύψους 2.300 ευρώ προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής φόρου προς ιδιοκτήτη εταιρείας.

Της σύλληψης προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Ο καταγγέλλων αποκάλυψε ότι η προϊσταμένη του τμήματος ελέγχου της εφορίας απαιτούσε μίζα 10% προκειμένου, με την υπογραφή της, να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής φόρου σε φορολογουμένους, ιδιώτες ή εταιρείες.

Για τη σύλληψη της επιόρκου υπαλλήλου οι αστυνομικοί «σκηνοθέτησαν» συνάντησή της με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν στη σύλληψη της 61χρονης αμέσως μόλις παρέλαβε τις 2.300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι στα καθήκοντα της 61χρονης περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της ΔΟΥ, όσον αφορά στις αιτήσεις των φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα. Τα αδικήματα που τη βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα εξαιτίας της ιδιότητάς της ως υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία», ο οποίος είχε συλληφθεί με 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα αποία είχε απαιτήσει και λάβει από τη διευθύντρια του νοσοκομείου προκειμένου να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή αναλύθηκε σε λυγμούς και ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα πλεκτάνης, ότι η διευθύντρια προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, κάτι το οποίο φαίνεται, όπως ισχυρίστηκε διά του συνηγόρου του, και από τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία. Ο συνδικαλιστής δεν προφυλακίστηκε, διότι το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει ποινή από 1 έως 10 χρόνια, για την οποία δεν προβλέπεται προφυλάκιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή