Ξανά η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης του τόπου

Ξανά η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης του τόπου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τη σημασία των Farmer market (αγορές παραγωγών), με τη θέσπιση των οποίων επιχειρείται, πιο δυναμικά από ποτέ, το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, εξήρε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αγορά Παραγωγών, που λειτουργεί μέσα στην 25η Agrotica, με τη συμμετοχή της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, Λακωνίας, Χαλκιδικής και Σερρών, ο κ. Τσαυτάρης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τα farmer markets και μαζί με τα πολυαγροκτήματα που μόλις θεσπίστηκαν, την οικοτεχνία που είναι επίσης ένας νέος θεσμός, θα βοηθήσουν να κάνουμε τη γεωργία ξανά πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης βρέθηκε και στο περίπτερο που διατηρεί το υπουργείο στην έκθεση και αφού επισκέφθηκε και άλλα που έχουν στηθεί εντός της 25ης Agrotica, δήλωσε «εντυπωσιασμένος από το μέγεθος της έκθεσης, την ποικιλομορφία της και τον αριθμό των επισκεπτών. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έκθεση που είναι κλαδική έχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα και τόσο πολλούς εκθέτες από όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι ενδεικτικό της στροφής του κόσμου στον παραγωγικό ιστό, τον πρωτογενή τομέα και τον τομέα της μεταποίησης. Εντυπωσιακό είναι ότι βλέπουμε πολλούς νέους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για τον αγροτικό τομέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή