ΕΛΛΑΔΑ

Σβήνει τα γκράφιτι από το κέντρο της Αθήνας ο Καμίνης

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού του κέντρου της Αθήνας από τα γκράφιτι. Ο δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε με αφορμή την υλοποίηση της επιχείρησης στην πλατεία Μοναστηρακίου και δήλωσε στις κάμερες ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η πόλη καθαρή από τα γκράφιτι συνεχίζεται.

«Πέρυσι τον Αύγουστο αρχίσαμε μία εικαστική παρέμβαση στην οδό Αθηνάς, προκειμένου να σβήσουμε κυρίως τα γκράφιτι. Καταλήγουμε τώρα στην πλατεία Μοναστηρακίου», είπε ο κ. Καμίνης και συμπλήρωσε:

«Ήταν ένα πρόγραμμα που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία γιατί συνεργαστήκαμε και με καταστηματάρχες και με ιδιώτες. Αυτό το σχέδιο επεκτείνεται σε κεντρικούς δρόμους και έτσι θα συνεχίσουμε σε στενή συνεργασία με τους φορείς και τους απλούς πολίτες της πόλης ούτως ώστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή από γκράφιτι».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ανδρέας Βαρελάς, ζήτησε την άμεση ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης για τα γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν ο καθένας να αγοράζει ένα σπρέι και να γράφει όπου βρίσκεται, ό,τι θέλει.

Τέλος, ο κ. Βαρελάς πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη για να αγοράσει κάποιος ένα σπρέι από ένα κατάστημα πρέπει να έχει επαγγελματική ανάγκη.


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ